G-B6CT1J5KB0

fredag 25. januar 2013

Søndag på Geilo

I dag skulle slalåmbakkene prøves og vi gikk til skistallen og fant frem ski og støvler i skapet vårt der. Fra skistallen er det utgang til parkeringsplassen og 50 meter til skiheisen.Det er stolheis, t-krok og tallerkenheis rett utenfor hotellet, så her var det bare å velge ruten man ville legge ut på. Vi så litt på løypekartet og så at vi starte med en enkel løype først, så bygge opp selvtilliten og vanskelighetsgraden etter hvert. 

Bakkene var flott preparert og vi var først ute i flere av dem. Selv med temperatur under 20 minus var det deilig å kjøre nedover med flott utsikt over til Hallingskarvet.

På Geilo er det slik at heiskortet gjelder for alle heisene i området, og vi forsøkte alle heiser vi kom til på turen. Vår favoritt ble Kikutheisen, en stolheis med skjermglass så man slapp den iskalde luften en liten stund. Her fant vi også løypene som passet oss best og som vi gjerne vil ta med barna på. Det er flere bakker med hopp og annet sprell, og disse er merket så man slipper overraskelsen hvis man ikke vil sprette til værs.

Les om Vestlia Resort her


På toppen av heisene så vi deilig langrennsterreng strekke seg bortover småskogen. Vi møtte en mann med hund i skiheisen, så det går fint å få en «flying start» på skituren uten for mye oppoverbakker. Det går skiløyper rett fra hotelldørene også og løypene var oppkjørte her også. 

    

Denne helgeturen gikk så alt for fort og vi rakk ikke å prøve alt som kunne prøves av bakker og løyper. Så vi må nok tilbake en tur igjen, og da tar vi med barna. For her var det noe for alle, både nybegynnere , de litt rustne og de mer drevne skibomsene. 

Vi sees på Geilo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar