G-B6CT1J5KB0

tirsdag 10. oktober 2017

En kjapp en i Bergen

Det er høstferie fortsatt og vi har lyst på en storbyferie, men har ikke så mange dager på oss. Og barna har ytret ønske om å se mer av Norge og vestlandet...  Så da tar vi toget til Bergen da!
Vi drar sent på kvelden med nattoget fra Drammen, da er det bare å gå ombord å legge seg i sovekupeen og så våkner man opp i Bergen sentrum. Det er superdeilig!
Sovekupeen er litt trang men man skal jo bare sove! Det er hvertfall ikke mye rom for noe annet her.
Det er litt uvant å ligge å riste og kjenne svingene, men vi venner oss fort til det og sovner raskt.


Plutselig kommer det en stemme som sier at vi er fremme i Bergen, og at vi har ca 30 minutter på oss til å komme oss ut av lugaren. Vi skvetter litt vann i ansiktet i den bittelille vasken og pusler på oss klærne før vi spretter ut på perrongen, klar for frokost og morgentoalettet. NSB har en grei avtale med hotellet rett ved siden av stasjonen, Grand hotell Terminus, som gir rabatt på frokosten sin, og har plass til litt ordning som man ikke fikk ordnet ombord på toget. Frokosten spises i en flott spisesal og utvalget er som det bør være.


Frokost og restaurant

Stemningsbilde på vei til rommet


Etter dette pakker vi sammen og går gjennom sentrum til hotellet vi egentlig skal bo på, Hotell Oleana. Det ligger ved den blå sten ved torgallmenningen midt i sentrum. Veldig sentralt og lett å finne tidlig som sent. Hotellet er kult innredet med forskjellige rom og romløsninger. Dette er et hotell for par og ikke så bra for kolleger som deler rom, for badet er innglasset og doen likeså. Veldig kult og moderne. Det er ikke direkte innsyn til det aller helligste, men dette er en mote jeg ikke er veldig begeistret for uansett. Godt vi kjenner hverandre fra før.


Frokosten spiser vi nede ved resepsjonen og den er veldig bra! Av de bedre faktisk. Om kvelden blir dette en kul restaurant med meny fra Peru, men vi valgte et annet sted å spise vår festmiddag.
To kokker er en restaurant inne på Bryggen, gammel og skjev med en klassisk meny. Veldig god mat og hyggelig interiør og betjening. Ikke så mange retter å velge mellom, ikke så mye vin heller, men det de har er bra og da kan man ikke be om mer? Anbefales.



Etter å ha fått satt fra oss bagasjen på rommene våre gikk vi ut i den kalde morgenluften og så oss litt omkring i sentrum. Fløybanen åpner kl. 10:00 og vi var med første vogn opp, her er det en fantastisk utsikt rundt byen og de har gode kanelboller som stekes der oppe! Det er også en del å se på for de minste, med mye lekeapparater og klatregreier inne i skogen rundt. Geiter er det og! Vi valgte å kose med en katt og så gikk vi nedover stien. Det er ca 2,5 km ned til sentrum fra toppen, og det er en fin tur! På slutten da vi kom ned til kanten av byen fant vi ut at det var et riktig koselig område som vi gikk litt ekstra rundt i, bare for å kikke.
Bena begynte nå å bli litt slitne, så vi gikk inn på Kaffelade og fikk oss varm sjokolade og kaffe. Her har de mye godt å spise også! Veldig mye fristende faktisk.




Vi må jo kikke litt på butikker også, og de har jo en stor bokhandel her og annet gøy. Men det blir ikke de store innkjøpene i dag, og vi går og hviler på hotellet. Vi kjenner på magen at vi trenger litt mat før middagen i kveld, så vi går bort til Cafe Opera som ligger like ved hotellet. Dette er et ungdommelig sted med mye studenter og det forstår vi når vi ser prisene. Dette er ikke dyrt! Men kvaliteten står ikke i stil, dette er god mat! Enkelt, men godt og billig kan jo ikke bli feil?!??


Neste dag går vi i solskinnet mot Akvariet og igjen, det er et skikkelig fint område vi går igjennom! Veldig koselig med små smug og trange gater på veien bort. Akvariet i Bergen er kjent for pingvinene sine, men det er vel sjøløvene som er artigst. Og så er det faktisk ganske gøy å se vanlig fisk som vi kjenner fra eget hav også. Det er også tropiske varianter, og slanger og diverse også. Vi bruker lett noen timer her før vi rusler tilbake til sentrum for en matbit på Dromedar. Må jo støtte trøndersk næringsliv selv i Bergen.


Kikker litt på klær og sko i byen før vi henter bagasjen og går på stasjonen for å ta toget hjem kl. 15:59. Akkurat passe sent/tidlig å dra hjem på dag to, for da kommer vi helt hjem til kl. 22:00.




Togturen er flott, vi sitter på Komfortvognen og har god utsikt til naturen utenfor. Mye fjord og fjell passerer før det blir mørkt et lite stykke etter Geilo, og da er det jo mest skog der ute. Det var snø på Finse, ekstra fint å sitte inne å se det blåse kaldt der ute!


Bergen i SOL!!
Hva kan man gjøre for å utvide denne turen litt? Man kan ta Flåmsbanen eller man kan ta et fjordcruise fra Bergen havn med hurtigbåt. Og det finnes sikkert mye mer i Bergen enn det vi snublet over helt tilfeldig, så det kan godt bli  en tur til en annen gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar