G-B6CT1J5KB0

torsdag 14. desember 2017

Jobbtur til Timisoara i Romania

Reise til Romania?? Ja, nå jobber jeg med et team utviklere der nede og det er lurt å treffes ansikt til ansikt noen ganger i året. Men Romania da? Hmm... Fordommene svømmer over, men det er jo liksom den gamle Østblokken da. Nei, vi for gjøre som vanlig, og reise med åpent sinn!



Det går fly til Timisoara via Munchen, men tidene passer ikke så bra for jobbreiser visstnok, så vi flyr med Norwegian direkte til Budapest og så blir vi hentet der av en sjåfør. Bilturen skal ta ca 2,5 time til hotellet. 1,5 time mer enn fra flyplassen ved Timisoara. Og da slipper vi transferstress og venting.

Hotel Timisoara ligger flott til midt i byen og er et 5 stjerners hotell sier de. Det beste med hotellet er plasseringen! Og de har et fint SPA-anlegg. Treningsrommet kan man glemme, der er det meste utstyret ødelagt og rommet er bittelite. Frokosten er ganske elendig/kjedelig, så spis den et annet sted. Flere steder utenfor hotellet kan dette bedre.
Rommet mitt er helt greit, det er rent og ryddig. Dusjforheng er det jo en stund siden jeg så sist, men alt virker. AC kan ikke endres, det er av/på. Og stilt inn på kjempevarmt.

Byen har pyntet seg til jul, det er et stort julemarked på det ene torget ved kirken/hotellet, her er det mange boder som selger mat og ting. Ganske hyggelig å gå å se. Jeg går bare rundt i nærheten av hotellet og finner tre store torg/plasser som sikkert er enda finere om sommeren. I desember er det kaldt her, -5 grader, akkurat som hjemme.





Restauranter er det nok av! Men det er mest italiensk mat som serveres i dette området. Men de gjør dette godt, jeg spiser gnocci og risotto og pizzaen skal være helt topp også.
Restaurant Massimo er en kul cafe, som også har italienske middagsretter. Enkelt og ungdommelig!
De er VELDIG gode på dessert her. Et must å besøke.
Restaurant Locanda Del Corso er også italiensk inspirert, men er litt finere enn Massimo. God mat, men veldig treg betjening her. God vinliste har de.
Grill to Chill har kjøtt. Velg type kjøtt og mengde, og tilbehør! God burger også! Hit kan man gjerne komme tilbake, her har de også greit ølutvalg.

Bilturen om morgenen på torsdag gir et spennende fotolys, men i 140 km/t med mobilkamera gjennom bilvinduet blir det ikke helt perfekt. Pass må vises frem på grensen til Ungarn, men passeringen tar bare fem minutter. Det er verre for den 12 km (!) lange køen for lastebiler, de bruker nok en del timer på å komme gjennom.



Bør man besøke Romania på ferietur? JA.
Det er like vakkert her som i andre gamle byer i Europa, prisnivået er fortsatt hyggelig siden de ikke bruker Euro og de fleste i byene snakker godt engelsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar