G-B6CT1J5KB0

torsdag 1. oktober 2015

Høsttur til Hesnes i Grimstad

Værmeldingen er super og vi slenger oss i bilen og reiser sørover mot Grimstad. Det er meldt bær og sopp i skogen, sol og lite vind og besteforeldre med god mat og hyggelig selskap.
På vei sørover stopper vi for en matbit på en burgersjappe rett etter Larvik, på den "nye" motorveien. Burgeren er god, og stedet er litt stilig. Men det blir mye motorveistøy utenfor så man bør vel sitte inne her.
Danmark neste
På lørdag viser september viser seg fra en god side og det er varmt i solen, og nå som det er litt utpå høsten så er det ikke mange andre mennesker på besøk i hyttene rundt omkring. Vi rusler en tur i skogen for å sjekke forholdene før vi går en tur på Hesnes gartneri. Her har de fantastiske grønnsaker som er gode for øyne, munn og mage. Og de har et bakeri som stiller storbylengselen etter cafelivet.

Alt er blomkål!
Nå er det tid for skogturen, og soppsankingen bærer frukter for å si det sånn. Det blir tre stekepanner med kantareller som fortæres til kveldens biffmiddag, nydelig!


På søndag starter vi stengningsprosedyren for vinteren, vi stenger av vann og tømmer alt som inneholder vann så godt vi klarer. Og vasker og rydder oss ut etter hvert.
Det blir tid til å høste Tyras epler, som legges i silkepapir i kasser. Resten av eplene går i poser og spises de neste ukene. Sort er ukjent, men de er knall røde utenpå og hvite inni. Og så vi som har fire epletrær hjemme... Det blir mange eplekaker fremover.
Litt vafler i magen før hjemreisen må med også. Det hører liksom med,



Høyvann!!
Hopp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar