G-B6CT1J5KB0

onsdag 10. mai 2017

Påske i Høybakken

Påske i Høybakken er deilig og avslappende. Her skjer det ikke mer enn man gjør selv. :)
Selv om det ikke snø ute kan man jo gjøre påsketing inne, som å spille spill og se på krim og kose seg med påskeegg. Og spise mat. Bestemor følger ingen diett i påsken på våre vegne, så her er det bare å stå på og heller trimme litt ekstra frem mot sommeren.


Vi går på turer uten ski, det er deilig vårvær selv om temperaturen er lav. Det er kjøleskapstemperatur ute men vi griller pølser og pannekaker på bål i fjæra, rusler hit og dit og rundt om kring eller bare sitter i solen og koser oss.

Rabarbra på vei

På en av turene finner vi et lite dyr som ligger i veikanten, som viser seg å være en mink. Den har nok hatt et litt voldsomt møte med en bil, for den løper ikke avgårde når vi kommer bort til den. Biolog-onkel-Vegard kommer for å sjekke art og helsetilstand og besegler skjebnen på stedet. Etterpå blir det flåing til stor skrekk for de minste. Og det luktes... RÆÆÆVLUKT harkes det der ute... Sterke saker!

Det blir noen turer til Brekstad og Botngård for handling og cafèbesøk på Kystpikene, som eneste kreatør av god kaffe på denne siden av Trondheimsfjorden.

Tid til litt fisking blir det også, selv om det blir med stang fra land. Båten skal nemlig selges og står klar på henger og venter på ny eier. Hansvik 18 Combi ble for stor og skal byttes inn i et mindre fartøy. Etter litt bistand fra undertegnede så blir en -finn.no annonse laget, og båter blir solgt etter noen få dager.

Mens fiskerne var i sving måtte jeg ut å redde onkel, for han hadde punktert på sykkelturen sin, og sto fast der pepper'n gror. Sånn kan det gå når man er god på sykkel, da kan man stå fast langt hjemmefra.





Vi hadde en fin tur ut til Austråtborgen for å se på den og området rundt. Vi gikk en stund bortover en sti og fant "plutselig" fjorden! Her krabbet vi opp på en kolle og fikk vakker utsikt utover og innover fjorden, med Hurtigruta sigende forbi. Elisa ville bli sittende å se utover i fred, så vi fant oss en strand og kastet litt steiner før vi samlet flokken og gikk tilbake gjennom en campingplass. Golfbane er det her også, vi fant golfballer på avveie på de underligste steder.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar