G-B6CT1J5KB0

torsdag 18. mai 2017

Jobbtur til Lisboa


2. mai flur vi direkte til Lisboa med TAP, det Portugisiske flyselskapet. Det kan sammenlignes med SAS i stil og kvalitet. En baguette og all slags drikke er gratis på den fire timer lange turen.
Men vi starter på Gardermoen, og gate'n er i den nye avgangshallen. Den er veldig luftig og rolig, selv om det er mye mennesker her så er det likevel ganske stille. Det er litt uvant at passasjerene som kommer av flyene blandes med de som skal på, så enkelte ganger blir det litt kaotisk ved innsjekkingsskrankene.
De nye tax-free-butikkene er store, og har enda større utvalg en tidligere! Og serveringstilbudet er bedre enn før. Nå er det mer forskjellig mat tilgjengelig og man kan velge prisnivået selv. Tidligere var det bare et selskap som drev alle restaurantene, nå er det litt konkurranse hvertfall.
Vi endte opp på Fjøla, der vi bestilte mat i baren og fikk med oss et nummerskilt. Når maten en gang blir ferdig går servitøren rundt og leter etter dette nummeret... Maten lages ikke etter bestillingstidspunktet, men etter kokkens lyst og dagsform. Så ikke forvent at du får maten samtidig som de andre ved bordet. Men Fjøla-burgeren var god da.


Lisboa er vakker ved innflyvingen, man ser byen godt og jeg la merke til at de har mange fotballbaner og småløkker spredt utover byen. Vi lander og finner bagasje og buss som skal frakte oss til hotellet. Jupiter hotell ligger i et moderne business-område rett ved en metrostasjon. Hop on/hop off bussene kjører rett forbi her, så det er enkelt å komme seg dit man skal. Og taxi er billig!
Hotellet er bra, maten er veldig bra, både frokost og lunsj. De har også langåpen bar for dem som liker slikt. Rommene er moderne og har det man trenger, og det er stille og rolig på vårt rom hvertfall.
Noe av det beste er nok bassenget på taket, med dertilhørende loungeområde. Her kan man sole seg og slappe av i solstoler/senger med parasoll hvis man vil ha det. Poolbar har de og.

Photocredit: Harald Brinch

Vi tok en tur med en av hop on/hop off-bussene og fikk sett store deler av byen, selv med shorts og t-skjorte var dette en varm tur. Deilig for frosne vikinger... Må bare passe på å fylle på med væske.
Etter bussturen ble det bare litt tid på hotellet for klargjøring til middag med hele gjengen.


Vi spiste på Lateral Bistro rett ved hotellet, et sted som passer bra for små selskap, men ikke 18 stykker samtidig. Men god stemning blir det alltids, og maten var bra! Her får man mye kvalitet for pengene. Etterpå ramlet vi innom en kjellerpub full av hipstere, Bar Metro e Meio, som serverte godt øl og portvin. Kan jo ikke bli bedre...

Dag to starter forsiktig med god frokost igjen, og etter lunsjen på hotellet er det rett ut i solen. I dag skal vi til sentrum til fots, vi må jo SE på byen også?! Og ta noen bilder.
Vi tar oss ned og så opp til Castelo de São Jorge som er borgen nede i sentrum. Dette er en tur man blir varm på ryggen av. Lisboa er en del opp og ned, og hvis det er vått så blir det GLATT på fortauene. Alle steder er det flislagt med slitte fliser som er glatte selv som tørre. Men det er pent!



Photocredit: Harald Brinch

Vi går gjennom Lisboas "Karl Johan" og det er nok turister her allerede, noen cruisebåter har lagt seg til i dag. Men stemningen er god overalt. Men det er ikke så mye spennende som skjer her, så vi setter nesen hjemover. På veien legger vi merke til arkitekturforandringen nordover. Det blir mer moderne på vår vei, og det ser ikke ut til at det har vært en stor plan med byen da den ble renovert... Her er alle stilarter om hverandre. Fint sted å besøke for arkitekturstudenter!




Gatejazz med selvlaget instrument

Obligatorisk trikkebilde

Kvelden avsluttes på restaurant Zambese med fantastisk utsikt over byen. Maten er kjempegod og servicen upåklagelig. Supert sted. Men som på alle stedene vi har vært hittil klarer de ikke å komme opp med en korrekt regning, så det klusses litt til før det rettes opp. Andre steder har de bare gitt opp og nektet betaling. Jaja, men trivelige folk er det.

Er dette en by jeg vil reise tilbake til? Var det egentlig trivelig og spennende? Nei.
Det var ikke ukoselig eller ubehagelig, men det finnes så mange andre steder å se og besøke.
Så skuffelsen er vel egentlig størst over at jeg ikke ble glad i Lisboa, for jeg hadde forventninger til denne byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar