G-B6CT1J5KB0

torsdag 3. august 2017

Reisen til Lombok i Indonesia

Årets sommertur går til Lombok i Indonesia! Vi har ikke vært i Asia før, og i år var prisene gunstige kontra tur til middelhavet eller lignende.
Lombok er en øy rett øst for Bali, den er litt større enn Østfold og det bor ca 3,5 millioner mennesker der. Det er et høyt fjell her med en vulkan på som er populært å klatre opp, og så har de fine strender og snorklemuligheter. Lombok er mye mindre utbygget enn Bali så her får man se og oppleve et ekte Indonesia. Det er en del backpackere som går rundt her, og så er det resorthoteller fra litt slitt opp til luksus-standard.

Lombokinfo



Vi har forsøkt å snu døgnet litt på forhånd så det ikke skal bli for stor overgang, og det går overraskende greit å stå opp kl. 03:00. Vi rekker flytoget 04:22 greit uten å ha glemt noe viktig.
Første etappe går med Lufthansa og der får vi boarding kort for alle etappene på samme lapp. Vi har god tid til frokost og litt handling før flyet går. Neste stopp München. Her venter vi ca tre timer og spiser på Dallmayr Cafe og ser i butikker igjen. Tiden flyr og så er det på tide å finne gaten. Hm. Den er i en annen etasje?
Å nei, det er passkontroll og ny sikkerhetssjekk! Det har vi jo ikke lagt inn i planen! Nervøs stemning mens køen snirkler seg frem, og alle andre har SÅ god tid. Vi jogger lett bort til gaten og rekker frem akkurat. 

Vi flyr med Singapore airlines, i et ganske nytt fly som har tre og tre seter i vår ende av flyet. Men her får vi velge middag fra en meny, vi får varmekluter til å vaske ansikt og hender og det er litt ekstra her og der som gjør turen litt ekstra artig. Til og med uniformene er litt ekstra fine.
Flyet er fullt og vi har fått tre og ett sete, så Knut sitter med de gamle kineserne som bare snakker kinesisk. De må ofte på do, sitte bredbent og bestille gratis drikke. Og dele tarmgass er ikke flaut, selv om fordøyelsen sliter tungt... Her er det bare å sloss for sitt armlene og se på film.



12 lange timer senere, etter to filmer, to måltider og noe søvn er vi fremme i Singapore. Dette er en stor flyplass med kino, takterrasse med basseng og veldig mye butikker. Vi finner oss en stille krok med liggestoler (gate E5) og sover og leser noen timer. Nå er vi slitne, men med litt mat er vi klar for siste etappe til Lombok på tre timer.
Is til dessert!
Igjen et helt greit fly fra Silk air, det er SAS-kvalitet eller bedre hele veien. Ny passkø og så bagasjehenting og tollsjekk og vipps er vi ferdig med all flying. Vi hadde tatt ut masse dollar for å betale for visum på Lombok, for det sto det at vi måtte ha. Men det var det ingen som ville ha, så vi slapp inn uten å betale. Håper vi slipper ut igjen også? Men vi fikk stempel i passet! Lenge siden sist gang vi fikk det.

Vi finner ikke sjåføren vår i ankomsthallen og er litt i villrede men bestemmer oss for å gå ut for å se der også. Tyra går først og rykker skremt tilbake og inn igjen, hva skjer der ute? Det står ca 200 mennesker og vinker og prater og heldigvis ser vi en kar med navnet vårt på en lapp. Vi fyller bilen med bagasje og kjører litt over en time til hotellet. Det er vannvittig mye scootere her, og de har sitt eget regelverk. De sakte kjører lengst til høyre, så de kjappe mer mot midten, så trege biler og busser og så kjappe biler lengst til venstre. Alt dette skjer i en fil... Siden noen har forskjellig oppfatning av egen fart må man tutes og blinkes på. Man tuter og blinker også når man kjører forbi.
Det er ikke nødvendig med lys selv om det er helt mørkt, ei heller å kjøre samme retning som alle andre i samme fil. Vi så faktisk bare en ulykke på denne timen... Der var best å se til siden på hus og ting vi passerte for å holde pulsen lav.
Solen går ned kl 18, og da blir det helt mørkt, så vi så ikke mye på veien denne gangen, men vi fikk noen restauranttips etc når vi nærmet oss hotellet. Det kan være greit å ha noen alternative matstasjoner hvis hotellmaten blir ensformig eller man føler seg litt eventyrlysten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar