G-B6CT1J5KB0

tirsdag 29. august 2017

Singapore, et kjapt besøk på veien hjem

Med ti timers venting på neste fly, så bør man finne på noe i stedet for å sitte å se ut i luften på flyplassen. Nå er dette en svær flyplass men det er også veldig mange andre mennesker her, så det er ikke alltid lett å finne seg et sted å sitte ned. Hvertfall ikke et hyggelig sted.




Vi setter vi fra oss bagasjen hos en oppbevaringsdame og prøver oss på den gratis guidebussturen som det reklameres for, en 2 timers busstur i byen så man får sett seg om. Den er opptatt 5 timer fremover så det utgår. Vi fyller ut et imigrasjonsskjema og viser passet, og vipps er vi ute i den store verden. Vi ordner oss litt lokal valuta ved å veksle inn 100 USD som vi hadde med til visum-betalingen som ikke ble noe av. Så kjøper vi litt mat på veien og togbilletter inn til sentrum. Vi vil besøke Marina bay og se litt skikkelig by.
Vi rekker akkurat å kjøpe billetter på automat før toget står der, men går det riktig vei? Er det DET toget vi skal ha? Vi undres over disse tingene noen minutter så toget går sin vei, men så kommer samme linje om igjen. Det er maks fem minutters ventetid, så man trenger ikke løpe for å rekker toget. Vi spiser bollen vår vel inne på metroen, men plutselig ser Maud et skilt som sier at spising er forbudt. 3000 kroner i bot pr pers, maten forsvinner ned i posen igjen og vi håper vi kommer helskinnet unna. Skikkelig vikinger vi altså.
Vi klarer å bytte tog to ganger og kommer frem dit vi skal, det er god informasjon og greit skiltet hele veien.

Jernbanestasjonen med tegninger


På veien vår hit har vi vært igjennom to kjøpesenter, for ute er det så varmt! Og luftfuktigheten er voldsom. Så ute er vi kokt hummer, og inne er vi frosne reker.
Siden vi ikke helt hvor vi skal blir vi gående litt på måfå, og det takler Tyra veldig dårlig. Hun liker å ha et mål, og liker ikke at det er veldig varmt. Vi ser litt på et kart vi finner og så ser vi et stort pariserhjul! Verdens nest største faktisk.
Etter litt trasking er vi fremme ved elven, og her er det mer spennende ting å se på. Pariserhjulet, kult hotell, fin elvepromenade og en skikkelig skyline kan beundres. Masse folk er det også. Men vi begynner å bli veldig sultne så vi kikker et sted å sette oss ned. Men det er noe feil på alle restauranter rundt her! Et sikkert tegn på at vi har ventet for lenge med å spise... Og nå har faktisk en del steder tatt siesta! De stenger noen timer midt på dagen, før de åpner kl. 18 igjen.



Til slutt finner vi et fint hotell med en restaurant, men den er stengt den også! En hotellmann ser våre lange ansikter og jogger bort til oss, drar oss med bort til en restaurantsjef og ordner bord og mat, selv om det er stengt! Deilig! Det er luksus med luksus!
Hotellet heter The Fullerton Hotel og er et luksushotell i en gammel postbygning. Barna vil bo her "neste gang" vi er her i byen. Jaja. Vi kan jo drømme.
Vi velger oss noen salater og sandwicher, og koser oss med disse frem til desserten. Alt er veldig godt og stedet er flott! Restauranten åpner og det strømmer inn mennesker som skal spise middag fra den enorme buffeten som ble satt opp mens vi spiste. Her henger det hele dyr som parteres og tilberedes og alt ser så delikat ut!




Etterpå går vi en liten rundtur igjen, for nå er det mørkt og byen blir lyssatt. Masse mennesker er ute for å se og ta bilder, for nå er det deilig å gå ute. Det er ganske spektakulært å se byen slik, det blir litt New York-aktig.
Vi finner oss en taxi og kommer ut til flyplassen på halve tiden av togturen. Kjekt å vite!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar