G-B6CT1J5KB0

fredag 11. august 2017

Sheraton Senggigig beach resort

Sheraton senggigi beach resort er hotellet vi bor på, og det så fint ut på bildene da vi bestilte.
Men det er jo enda bedre i virkeligheten! Dette er faktisk paradis! Her kan du være sosial rundt bassenget med liv og røre, eller du kan trekke deg bortover stranden og være helt alene. Den store hagen/parken er vakker og gir deilig ro. De store palmene og trærne lager dempet vindsus og det er fuglesang som lager en fin atmosfære. Her kan man meditere i vei, selv uten å ville det. :)


Utsikten fra balkongen

Hotellets hage, vi bor øverst til venstre





Da vi ankommer hotellet på kvelden er det vakkert opplyst med levende lys og dempet indonesisk musikk smyger seg mot oss. Vi må igjennom en sikkerhetskontroll med metalldetektor før vi kommer inn i den store resepsjonen. Bagasjen blir kjørt bort til rommene våre mens vi drikker litt iste og får nøklene og informasjon om hotellet. Rommene er store og fine, med utsikt til parken og bak den igjen, havet. Balkongene har deilige stoler, bord og et tørkestativ. Praktisk til å tørke badeklær etc.

Jentene har fått dobbeldyne og vi ber om å få to enkeltdyner. Eller tepper da... Dette er veldig vanskelig. Hva er det jeg mener? Skifte seng? Det går lang tid og nok en telefonsamtale så kommer det en nølende fyr som tør å spørre hva jeg ønsker. Med tegnspråk og min noxfordengelsk smiler han plutselig og utbryter: American style! Yes yes. Kjempelett hvis man kan uttrykkene altså...



På hotellet er det forskjellige restauranter, med forskjellig type mat. Noen kvelder har de også buffet over et tema. Indonesisk mat, italiensk, grill, arabisk osv. Da kan de sette opp en restaurant midt i hagen eller på stranden eller andre steder, bare for gjøre det litt variert og mer spennende å spise på hotellet. Maten er forøvrig veldig bra! På alle spisesteder kan man dessuten bestille a la carte, som er samme meny som room service.





Frokosten på hotellet er helt vill. Det er en buffet vi ikke har sett noe annet sted i verden. Det er selvfølgelig fokus på asiatisk mat, men det er også europiske varianter. Det er en egen omelettkokk, en annen steker crepes og vafler, det er popcornmaskin, iskremmaskin, sjokoladefontene, minst ti forskjellige kaker, og masse masse frukt. Det er også juicere og blendere så man kan lage sine egne drikker. Etter noen dager fant vi yoghurten og diverse kornprodukter, så da ble det litt mer vanlig mat og variere med.


De ansatte i frokostrestauranten er veldig hyggelige, de prater gjerne når de har tid. Vi prater om hotellet, Lombok, Norge, og livet her og der.


De har en flott SPA-avdeling på stranden! Alt av massasje etc, voksing og andre damegreier kan gjøres her, de har et hus med noen behandlingsrom og så har de stoler med utsikt utover havet. I tillegg har de paviljonger i hagen der de trekker for gardiner så man får behandling i fred og ro, bare med rolig musikk og hagelyder. Vi prøver noen behandlinger alle sammen, det er veldig deilig.



Bassenget er ganske stort med diverse øyer og svinger, dybden er ca halvannen meter stort sett, men det er både dypere og grunnere rundt om kring. Det er et eget småbarnbasseng ved siden av. Det er en liten sklie inni et stort hode, der man kommer skliende ut av munnen!
Det er noen aktivitetsledere som låner ut strandleker, baller til lek i bassenget og ping pong og badminton. Da arrangerer diverse aktiviteter i eller ved bassenget for de som ønsker å delta.


Kvelden kommer tidlig, rundt klokken seks er det mørkt og da tennes det mye lys rundt omkring på eiendommen. Bassenget lyssettes skikkelig kult, med flammer og greier.



Det er et greit treningsrom ved inngangspartiet til hotellet, det er tredemøller, elipsemaskiner og litt til forskjellig muskelbruk. Og frivekter da. Men rommet er lite, så det skal ikke være mange om gangen her. Jeg var der samtidig med et par, og det ble i trangeste laget siden vi ønsket å bruke de samme apparatene og utstyret. Jeg tok en tur ut og tøyde etc og da var de andre ferdige! Så det ble en skikkelig økt til slutt. Innenfor treningsrommet er det garderober, boblebad og sauna!  Disse er såpass gamle og slitt at det reklameres ikke mye for dem, og det er like greit. Savnet ikke badstue noen gang her nede...

En kveld i uken settes det opp et stort lerret på stranden, og så blir det kino! Det deles ut popcorn og en film settes på, og en servitør passer på at man kan få et glass med noe godt hele tiden. Vi så Tomorrowland med George Clooney, uten at vi kommer til å huske selve filmen.


Det er utrolig mange ansatte på hotellet! Og de er ganske snakkesalige mange av dem, hvertfall når det er litt rolig. Artig å høre hvordan de opplever forskjellen på livet inne på hotellet og utenfor, og hva de tror om Norge og resten av verden. Det viser seg at dette hotellet har veldig mange lærlinger, ca 100 stykker! Og vi møtte flere som har jobbet her i over 20 år! De kunne fortelle at det var vanligere med norske gjester før 2004, men etter det kom nesten ingen. Vi skal hilse til Mr. Jensen!
Mens vi var her så vi riktig nok en del andre norske gjester, på det meste var vi fem familier samtidig.
Det tok ikke lang tid før flere husket navnene våre og alle blir hilst på hvorhen man går hele døgnet.
Det er litt uvant, men det er ikke kunstig hilsing som vi har opplevd andre steder i verden.

Hotellet er helt supert for familier, det er lekeområder for de minste barna, men våre tenåringer likte seg også godt. Det er godt med plass til å finne på forskjellige ting, eller man kan være helt i fred for seg selv. Sosialt liv er også mulig, det er stadig liv i bassengbaren og på strandbaren. Det er ikke mange hotell jeg kunne tenke meg å returnere til, men her var det veldig fint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar