G-B6CT1J5KB0

onsdag 13. februar 2013

Wien, fredag

Opp og hopp!
Frokosten varer helt til 10.30, men vi skal jo gjøre en hel by så her er det bare å komme seg opp. Frokosten er knallbra med mye forskjellig å velge i, deriblant Prosecco for en litt boblende start på dagen. Vi kunne velge mellom de vanlige musli-variantene, mange sorter rundstykker og brød. Og kaker. Kaffe og te og attpåtil cappuccino og slike varianter disket de opp med. Frokostsalen var fire rom med tre-fire bord i hvert, så man satt ganske skjermet fra de andre gjestene. Det var en rolig og hyggelig stemning og man kunne sitte lenge å spise og prate.


Etter frokosten var planen å dra ut å se på ferieslottet Schönbrunn. Vi kjøpte tredagerspass på kollektivtrafikk i Wien på hotellet og gikk til t-banen, U-bahn. Det er et veldig oversiktlig system, slik som det er i London og Paris. Og egentlig Oslo. De går ofte og krysser hverandre, så man kommer seg veldig fort frem dit man vil. Vel fremme på slottet kjøpte vi billett for å bli guidet rundt med en audioguide. Det virket overraskende greit og vi lærte litt om menneskene som hadde bodd over noen hundre år. Vi var enige om at vi har det bedre sånn vi har det, enn slik disse hadde det selv som keiserfamilie. Kjærlighetsløst er kort oppsummert samlivet de hadde ut i fra beskrivelsene vi fikk.
Inne var det ikke lov til å ta bilder, så våre bilder er fra den enorme hagen utenfor. Her er det romerske ruiner, fontener og et eget utsiktsfjell. I tillegg var det selvfølgelig labyrinter og statuer og annet snask.


Vi gikk opp hit
og så ned...
Våren tittet frem i buskene

Litt kalde etter rusling i ganske kald vind følte vi for litt byvandring, og kanskje et cafe-besøk?
Vi slang oss på U-bahn'en og toget inn til sentrum. Etter litt kort kikking kom vi til Haas & Haas tehus. Dette er en butikk med MYE te og litt annet snadder, men de har også en liten cafe-del der vi satte oss for å få igjen varmen i kroppen. Etterpå kikket vi innom butikken og handlet inn gaver og litt snadder til oss selv. Vi klarte å styre unna te med sjokoladesmak, noe jeg er litt usikker på om jeg angrer. Det hadde jo vært gøy, men det hadde antagelig smakt pføy. Jeg får nok aldri vite.

Ut i kulde med oss igjen, her skulle det turistiseres! Vi gikk inn i Stephanskirche som er den store kirken i midten av alt. Den lignet på Nidarosdomen inni, bare med mer pynt. Så gikk vi nedover den store handlegaten mot Hotel Sacher. Vi var ikke snauere eller mettere enn at vi gikk inn her også. Sacher torte måtte prøves, og dette var det beste stedet. Den smaker som sjokoladekake...


Amadeuskaffe, med likør
Litt skuffende kake, men absolutt god. Forventningene var nok litt for høye for min del. Kari forsøkte seg på en kaffe med likør og var veldig fornøyd helt til de siste slurkene, der likøren lå på lur.
Her fikk vi vårt første møte med schlagober, som serveres til det meste og betyr krem.

Nå var det på tide å gå hjemover til hotellet for en hvil og for å finne ut hvor vi skulle spise middag. På veien gikk vi forbi MQ, MuseumsQuartier, som er mange forskjellige museer samlet rett ved det gamle keiserpalasset. Mange store og flotte bygninger utgjør et stort museumsområde, her gikk vi gjennom hver dag, men i dag stoppet vi ikke innom her.

På hotellet fikk vi anbefalt et middagssted som skulle være typisk wienersted. Gasthaus Schilling ville i Norge vært en brun bule, men her i Wien er den vel noe mer en typisk lokal Beisl. Her var det bare lokale folk og noe uvant en stor røykeavdeling.


Vi bestilte Gulasj og mørkt øl til hovedrett og det smakte veldig bra.
Knut bestilte pannekaker til dessert, og fikk fire store med krem og nutella. Det hadde vært nok som hovedrett. Vi måtte gå en omvei tilbake til hotellet for å fordøye mest mulig før horisontalen kunne inntas.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar