G-B6CT1J5KB0

torsdag 13. mars 2014

Tower of London og National History Museum

Frokosten er en viktig start på dagen, og jentene var fornøyd med toast, muffins og varm sjokolade. Hotelleieren rusler rundt og snakker med gjestene, og småkjefter på sine ansatte som ikke er kjappe nok eller alt for kjappe... Koselig stemning er det allikevel.


Vi går for et besøk på Tower i dag, det er en borg med kronjuveler og Beefeaters. Igjen er været bedre enn værmeldingen og vi tub'er avgårde. Vi går forbi mange skoleklasser som går i rekke mot billettluken, og det viser seg at alle skal samme vei som oss. Vi ser på verdens eldste utstilling, full av våpen og rustninger fra 1600-tallet og fremover, vi klatrer på murer og går i ganger og vi går og ser på kronjuvelene. Og så er det vel toalettforholdene fra gamle dager som vekker mest oppmerksomhet, med sitt enkle konsept - hull i muren. Torturmetodene skapte jo også stemning, selv om de ikke ble vist frem så grafisk som andre steder kanskje gjør.
En isbjørn i gave fra kong Håkon III
Tyra så en annonse for National History Museum i et blad før vi dro, og bestemte at de skulle vi. Så da vi var ferdig med Tower så fant vi oss en tube og dro av sted. Men først var det på tide med litt mat. Klokken var rundt ett på ettermiddagen og da er det lunchtid i London. Det vil si at alle spiser ute på cafe eller restaurant. Men etter litt leting fant vi en kjempefin italiensk restaurant som fristet alle. Pierino har en variert meny og en lang "dagens" i tillegg. Vi gikk for pizza, og de var nydelige! Skikkelig italiensk stemning med mye lyd og humør.

Etter denne lille lunch-hvilen var vi klare for nye utfordringer; National History Museum. Det ligger bare et kvartal unna eller så, så vi gikk bort på noen minutter. Ved inngangen starter utstillingen med et dinosaurskjelett og så var det en stor og flott utstilling med dinosaur-ting. Veldig spennende! Etterpå fant vi ut at det var MYE mer her og vi kom innom en del om pattedyr og etter hvert mennesket. vi skrapte i overflaten i løpet av timene vi var der. Men så sa føttene stopp og det var på tide å komme seg hjem.


Etter en liten hvil på rommet på hotellet var vi klare for litt mat igjen. Rett rundt hjørnet for hotellet hadde vi sett Aberdeen Angus Steakhouse som fristet med middagsmat. Vi sjekket litt rundt på pub'ene rundt først, men her var det slutt på matserveringen. Så da ble det biffrestaurant på oss, nede i kjelleren på et helt greit bord. Alle fikk mat som var god og alle ble mette, men regningen ble omtrent like stor som alle andre restaurantbesøk til sammen. Og det var ikke den beste maten en gang. Ikke gå hit...

Etter middagen var det litt for tidlig å legge seg, men det yret i luften og derfor fristet det ikke å gå noe særlig rundt. Men da så vi busstoppet like bortenfor og vi bestemte oss for å hoppe på en buss og bare kjøre litt rundt for å se oss om. Vi kjørte til enden av rute 7 som tok oss forbi Oxford street så vi fikk sett alle butikkene der. Litt rart at de eneste andre ombord i toppetasjen også var norske. Så ble det tube hjem igjen og nok en god natts søvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar