G-B6CT1J5KB0

mandag 5. september 2016

Praha

Det bygges motorvei sørover fra Praha så vi må kjøre litt omvei her og der, eller på gammel vei stykkevis og delt. Men Robinson Crusoe holder spenningen oppe hele veien så de snaue tre timene går fort.


Det er ikke lett å finne en parkeringsplass i Praha, og hotellet har ikke noen egne plasser eller avtale med et parkeringshus. Men vi finner en plass 50 meter unna døren, og er så heldig at den også er lovlig! For i Praha har de fargekoder på oppmalingen av plassene, der blå stripe betyr parkering for de lokale, jeg hadde parkert innenfor hvite striper som alle kan parkere i. Men det er betaling på automat for noen timer av gangen, og vi vil jo ut å se på byen. Løsningen er enkel, hotellmannen tilbyr seg å løpe ut med mynter annen hver time og legge ny lapp i bilen! Service!




Hotellet heter U Suteru og ligger sentralt til i Praha med gangavstand til alt. Rommet vi fikk var stort med STOR takhøyde så det ble ikke så varmt der inne selv uten AC. Det er biltrafikk utenfor vinduene, så hvis det er et problem bør du se på et annet hotell. Men vi likte det.




Vi setter kurs for Karlsbroen med planer om å spise på veien. Helst før vi kommer inn i turistløypa, men der feiler vi. Vi spiser litt salat og sånn hos U Dvou Sester som er et ganske koselig sted, maten er god og servicen hyggelig. De serverer mest lokal mat, men til lunsj har de lettere retter også. Men de tar ikke kort så han far må ut etter penger igjen. Det er heldigvis tett av pengetrykkere i Praha, så det går greit. 
Lunsjutsikt


  

Praha er en stor og gammel by, så her er det tett med fine, gamle hus. Sentrum er sperret av for biler så det er fint å gå her. Vi kommer inn til torget med den kjente klokken og går derfra mot Karlsbroen. På veien kommer vi til Clementinum, jesuittenes kloster og skole, som nå er bibliotek. Vi går innom her og får en guidet tur på en times tid for ca 150,- totalt. Da kommer vi opp i tårnet også med en flott utsikt til hele byen. Men for vår bibliofile frøken var det den store lesesalen som var høydepunktet, men den fikk vi ikke lov til å ta bilder av så derfor har jeg lånt litt fra internettet.

By Bruno Delzant - Flickr: [1], CC BY 2.0

Trdlo
Vi smakte på tradisjonelle Trdlo med og uten nøttesjokolade denne gangen, det er litt vanskelig å finne noe hjemmefra det ligner på, men kanelbolle er ikke så langt unna.
Karlsbroen passeres og beundres sammen med noen andre, før vi rømmer ned til elven for litt avkjøling og fred og ro. Det er deilig langs elven for her er det litt vind og vi sitter og hviler føttene litt her og der, til vi kommer opp til det rare huset "Tancici dum" eller Dancing House, tegnet av Frank Gehry. Her finner vi en fancy Manes restaurant der vi koser oss på terrassen med utsikt over elven og huset. Her møter vi dessuten en australsk servitør som har bodd i Arendal, så bestillingen går på norsk for moro skyld.




Middagen i kveld prøver vi å få på Ristorante Pagana som har rating som nummer 1 av 5008 restauranter i Praha. Men den var full i kveld, så vi går for Polpo by Kogo som også har italiensk mat. Maten der er ganske bra til grei pris, men de spiller litt høy musikk, som er litt irriterende med den smaken de har. Musikken passer på bar i Miami, ikke på restaurant. Desserten er kjempegod så vi triller hjemover i kveld også.


Frokosten på hotellet har et lite utvalg av pålegg etc, men den har alt vi ønsker. Og vi får god kaffe!
Terningkast fire.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar