G-B6CT1J5KB0

mandag 29. august 2016

Cesky Krumlov, en idyllisk plass



Bilen står like hel og venter på oss i garasjen i fjellet, sammen med de andre fine bilene.




Vi fortsetter å høre på lydboken om Robinson helt til grensen til Tsjekkia. 
Her kjøper vi et veimerke til frontruten, så vi er nå oppe i tre. Og vi må vise pass for første gang! Men det er ikke noe ventetid, vi bare peiser på videre oppover landsbygden frem til Cesky Krumlov.
Her er det ikke lov å kjøre inn i gamlebyen med bil, men vårt hotell ligger langt inni der, så vi kjører inn lell. Vi får en del blikk der vi presser oss igjennom menneskemengden i trange gater og vi blir litt svett på ryggen, men plutselig kommer vi til en plass med noen parkeringsplasser og der stopper vi. Hotellet vårt åpner kl 14, så vi må vente en halv time før vi kan sjekke inn. Da er det fint med en cafe ved siden av som har gode saker å spise og gode sitteplasser.


Trappen opp til rommet

Hotellrommet på Historic hotel romatick
Historic Hotel Romantick er et gammelt bygg med mange nivåer og trapper. Her er ingen rom like, og vi får et stort og vakkert rom på toppen, med gamle møbler og stil. Sengen er kort men vakker, og hard som bare det... 
Vi går ut å ser på denne rare byen noen timer og her er det en borg også. Oppe ved borgen bor det faktisk en brunbjørn! Vi synes synd på den, men det hjelper litt når vi ser at den har et større område å bo på enn vi først trodde. Vi slenger på en del mynter til innsamling for bedre bjørnefor og håp den har det bra. Borgen er stilig, og helt annerledes enn Schonbrunn som er mer en festplass enn et fort.
Det regner en skvett og Kari blir dårlig av nøttepålegget på snurrekakedingsen, Trdlo, vi spiste på vei opp.



Byen er nydelig, det er utrolig koselig å bare gå rundt i den og se seg om. Mange trange smågater og fine plasser, med fine butikker rundt om kring. Elven snor seg rundt sentrum og her kan man leie kajakk og båter og rafte litt i små stryk. Idyllisk rett og slett.


Da vi skulle gå ut for å spise middag regnet det voldsomt. Knut gikk ut for å hente regnjakker i bilen, men da han kom inn igjen med dem sluttet regnet. Sukk. Han lot derfor sin jakke bli igjen hjemme og ble veldig glad da regnet startet igjen noen minutter etter at vi hadde gått ut.
Vi forsøkte å få bord på stedet resepsjonisten anbefalte, Krcma v Satlavske Ulici (!!), som er en grillrestaurant der de griller mat på bål midt i lokalet, men her var det helt fullt. Så vi spurte Tripadvisor og fant Papas living restaurant på den andre siden av elven. Vi fikk bord i et eget rom og snart kom drikke og mat på bordet. Det ble biff eller pasta på oss og det smakte nydelig. Vi slo til med dessert også og måtte vagge hjemover. Heldigvis hadde regnet gitt seg litt nå, så han far kom tørr hjem. Men det begynte igjen etterpå...


Frokost spiste vi rett ved siden av hotellet, på penzion Largo sin frokostbar. Vi fikk Continental frokost og Fitness frokost. Fitness er yoghurt med müsli og friske bær og frukt. Kjempegodt!
Jentene fikk croissanter og rundstykke med pålegg. Og en deilig cappuccino hadde de også.
Terningkast fem.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar