G-B6CT1J5KB0

mandag 22. august 2016

Schloss Schonbrunn og et besøk i konserthuset.

Frokosten på hotell Regina er fin, selv om det er mange mennesker som vil spise samtidig. Det er vel mer vår egen skyld at vi ikke kom i gang tidligere, men vi får et bord ved vinduet og vi får maten vi vil ha. Terningkast fire.





  

Så er det på med gode sko, for i dag blir det gåing. Vi kjøper en dagsbillett til kollektivtrafikk og U-bahn'er oss vei ut til Schönbrunn Schloss. Vi kjøper oss et Classic pass family for 43 euro som gir en stor tur i slottet med høredings og tilgang til diverse hager rundt slottet. Dette er "mest for pengene"-alternativet hvis du ikke skal på ekstra museer i byen.
På billetten står det ca klokkeslett når du kan gå inn på slottet, for det er mange folk som vil inn her! Vi måtte vente 110 minutter! Men det går veldig fint, for det er mye å se og gjøre på utsiden. Vi så på hagene ved siden av slottet, vi gikk i labyrinter og spiste is.
Det er tre labyrinter av busker her, men det er bare en som er skikkelig god, de andre to er mer baner man går i mønster uten valg. Den siste er morsom og man suller rundt og går seg stadig bort. Ved mål er det en forhøyning der man kan stå på å se hodene til alle dem som roter rundt og heie eller håne dem.

Klokken nærmer seg og det er snart vår tur til å komme inn på slottet, så vi går dit og finner en liten kø for å få utdelt vår audioguide, en lyddings som vi taster inn et nummer på og så snakker den om det vi ser der vi er. Det fungerer brillefint og vi går igjennom 40 rom og lærer litt av hvert.
Etterpå er noen lei av å gå, og trenger en pause. Vi deler oss og mens Maud og Knut går opp på toppen av parken slapper de to andre av i restauranten ved dyreparken. Etterpå møtes vi igjen og alle spiser en lunsj her. Nå er alle fornøyd igjen og vi orker å se litt mer av parken på vei ut. Det er ruiner her, og mye artig beplantning.



Men en ting man må gjøre i Wien er å besøke Cafe Sacher og spise kaken deres, Sachertorte. Selv om det er en ganske vanlig sjokoladekake... Og man kan fint drikke Sacher-kaffe eller Sacher-te. 
Kaken er ikke så god at det er noen vits i å spise den noe annet sted, men her er den god.
Vi går litt i byen på vei hjem til hotellet og ser på fine steder og bygg. Maud vil bo her... Som i London og New York, dyr frøken vi har.



Det nærmer seg kveld og vi skal på konsert i Wiener Konzerthaus! Vi tar U-bahn og bytter linje slik det står på kartet. Men vår bane fyker forbi stoppet vi skal av på! Det er stengt for vedlikehold og vi kommer alt for langt unna. Og tiden er plutselig ikke på vår side. Ikke skoene heller, for man har jo pyntet seg litt ekstra  til en slik aften. Men det blir lett jogg tilbake langs Stadtpark og inn i salen to minutter før oppsatt tid. Som var 15 etter det vi hadde fått oppgitt... Det er varmt inne i salen, og med litt overskuddsvarme fra utsiden blir det skikkelig varmt. Og i halvannen time bare stiger det videre, selv indere foran meg sliter.
Men konserten er flott, vi hører hits fra Strauss og Mozart med opera og ballettdans innimellom. Det føles som det er første nyttårsdag, bare uten hopprenn etterpå.



For etterpå er det på tide å komme seg hjem til hotellet igjen, vi tar trikken et stykke og går videre til hotellet noen minutter. Vi må igjennom en filmfestival, mange glade mennesker og et en-manns-disko-på-hjul.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar