G-B6CT1J5KB0

fredag 5. august 2016

Wroclaw er et hyggelig møte

Frokost inntas igjen på Brezel Company, og det er like godt som i går. Vi kan virkelig anbefale dette stedet. Vi pakker bilen og finner en bensinstasjon på vei ut av Berlin siden bensinprisene langs autobahn er de dyreste. Bensin er forresten litt dyrere i Berlin enn Drammen...



Så skal vi få TomTom til å guide oss til Polen, men det vil han ikke! Nok en research-svikt avdekkes, for vi har ikke kart over Polen på GPS-boksen! Mulig det har forsvunnet i en oppdatering en gang, for jeg er ganske sikker på at hele Europa var med da vi fikk den. Jaja. Endelig fikk vi virkelig bruk for kartboken vi har kjøpt, og de siste meterne inn i Wroclaw bruker vi mobilen som GPS. Kartbøkene fra Michelin er virkelig bra og verdt prisen, selv med GPS her og der.
Frem til den polske grensen skjer det ikke noe spennende, men rett etter grensen skjer det noe med veien... Det blir vaskebrett med telehiv og veldig ubehagelig å kjøre, så farten må settes betraktelig ned. Dette varer overraskende lenge, sikkert en times tid. Og vips så er veien vanlig og slik blir den resten av turen. Det som er urettferdig er at veien er helt fin mot Tyskland hele tiden!
Her rister vi løs noe på bilen, så vi må på verksted når vi kommer hjem. Det er heldigvis bare noen plastklipps som svikter og Toyota Drammen fikser alt gratis!!



En bakside

Fremme i Wroclaw kjører vi rett til resepsjonen til Friends apartments og får nøkler til leiligheten vi skal ha. Vi har toppleiligheten som er ekstra stor og ekstra kul.

Vi er sultne nå så vi spiser i restauranten i første etasje, La Folie. Dette er et litt luksuriøst sted med veldig god mat. Mat og drikke til fire kom på under 400 kroner...
Vi ser oss rundt i gamlebyen som er flott, men vi begynner å merke varmen. Det er over 30 grader i skyggen og det er vi ikke vant med ennå. Så det blir en is her og en drikke der og mye skyggegåing for å holde temperaturen nede.
Det er mange gamle hus å se på i Wroclaw, et fint torg, kirker etc. og det morsomste er gnomene som er spredt rundt om. De er skikkelig artige. Det er en del butikker og det er mange som ikke er de vanlige kjedebutikkene som er overalt. Dette er en by man kan kose seg i en langhelg, gjerne inkludert litt romantikk.




Middagen ble fortært i nabolaget også, ute i hagen til Cafe Konspira.
Her er det polsk mat i enorme porsjoner, med tilhørende drikke. Vi har ikke mulighet til å spise opp alt dette men det smaker godt. Potet kan brukes til mer enn vi er vant med hjemme, pannekake og pasta av potet er litt ukjent. Vi tester også ukjent drikke, Kvass og honningøl. Det blir nok med denne ene gangen.
Vi ser på en rotte som løper rundt i nabolaget og koser seg, den er ganske søt.


Siste post for kvelden er å finne et sted å spise frokost, for det er deilig å gå litt før natten senker seg.
Når vi kommer hjem er det EM-finale i fotball og han far ser ferdig kampen før natten senker seg. Barna får derfor det fine soverommet med myk madrass, så får de store ta til takke med sovesofaen foran tv-en. Den er underlig kort så føttene henger i friluft, hard er den også. Vi våkner tidlig av vond rygg og mye sol så det blir ikke vanskelig å rekke frokost før utsjekk kl. 11.
Frokost finner vi rett ved garasjen der bilen er parkert, et sted som heter SZYNKARNIA, her får vi kjempegod mat i et "åpent bakeri"-aktig sted. Alt er hjemmelaget og økologisk og veldig godt.

SÅ godt er det med ferskpresset eplemost!




Vår leilighet er i det rosa huset med vinduet på gløtt.



2 kommentarer:

  1. Hyggelig med andre nordmenn som også har funnet veien til Wroclaw. Vi var der nå tirsdag i forbindelse med vår lange bobiltur, som dere kan lese mer om her:
    www.janneogfrank.blogspot.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Frank!
      Bobilturer ligger nok litt inn i fremtiden for oss, men det ser jo ut som en genial måte å komme seg rundt på i et rolig tempo.
      Det blir spennende å lese hva dere synes om byen, og veien deres videre.

      Slett