G-B6CT1J5KB0

onsdag 3. august 2016

En hel dag i Berlin

Vi våkner passe tidlig av fuglesang fra trærne i hagen utenfor leiligheten og kommer oss ut til et frokoststed rett ved, Brezel Company. Nydelig mat og ganske rimelig priser. De har frokostmeny og bakevarer og godkjent kaffe, noe som ikke er å kimse av i Berlin.
Så bar det ut i byen på jakt etter sights.



Jeg forsøker å bestille dagskort på appen til BVG men BankID virker ikke herfra, så da blir det handel i luke på stasjonen. For fire stykker lønner det seg å kjøpe "liten gruppe-billett" og som gjelder den dagen du stempler og frem til kl 15 neste dag. Husk å stemple billetten!!!
Det som er så fint er at du kan reise med alt kollektivt i byen, trikk, tog, buss og bane.
Vi fikk tips om å ta buss 100, for den kan være dobbeldekker og den kjører mye av den samme ruten som hop on/off bussen. Ellers er appen til BVG fin til å planlegge turer og til å finne riktig transportmiddel fort.

Feil transportmiddel...



Vi får med oss Holocaust-minnesmerket, Brandenburger Tor og Unter den Linden i en svusj, så går vi ned til museumsinsel og videre til Alexander Platz. Den plassen er stor og kald så vi må varme oss i en skobutikk, og der finner noen seg sko...
Yr.no har ikke vært på lag med oss her nede, så vi fryser i dag siden solen uteblir mens vinden uler. Det skaper etterhvert litt trykket stemning og når man attpå til blir veldig sulten går vi inn et sted og bestiller mat uten å sjekke på forhånd hva slags sted det er.
Ristorante Doro har pasta som noen vil ha og dette stedet setter et nytt bunnivå for serveringssteder.
40 euro for mat og drikke til fire er alt for mye for det vi fikk servert. Etterpå går vi hjem for et klesskift og litt hvile før nye opplevelser skal inntas.



Vi tar U-bahn opp til Bellevue der vi finner cafeen Buchwald. Denne er kjent for en spesiell kake de fant opp på 1800-tallet og som de fortsatt serverer. Tyra smaker på denne og vi andre smaker på andre fantastiske kaker. Nydelig! Vi fikk god te, kakao og kaffe også. Stedet er gammeldags innredet og egner seg som turmål i seg selv. Etterpå går vi langs kanalen nedover til presidentboligen Belevue Palace og så videre til Siegessaule som er en seierssøyle i en rundkjøring midt i Tiergarten. Deretter går vi gjennom parken ned til Kurfyrstendam og handler jenteklær på Forever 21 helt til de stengte. Nå er vi slitne alle sammen og vil ha middag og seng. Vi sjekker Tripadvisor og finner en lokal Berlinsk restaurant om heter Restaurant Berlinchen. Her får vi veldig god mat og koser oss i et gammeldags innredet spisested med mye rart å se på.



De tar selvfølgelig ikke kredittkort så mannen må finne en Geldmachine og trykke opp noen euro.
Det blir litt tid til boklesing før det er natta, og i morgen skal vi til Polen!

Kunst


Sightseeing på elva har de her også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar