G-B6CT1J5KB0

mandag 8. august 2016

En rask titt på Krakow

I dag skal vi til Krakow og vi fyker avsted før kl 11. Google maps viser vei ut av byen siden TomTom ikke vil, og vi fyker av sted på motorveien. I Polen har de bompenger, men her har de "dame i luke" og kontant betaling. Flaks vi hadde en stor seddel som ble brukt opp, 36,50 zloty totalt er ca 75 kroner. Og da er veiene som hjemme, altså mye bedre enn vårt første møte med polsk standard.
Når vi er inne på bilting, så er bensinprisen ca 9 kroner literen.


Resepsjonen inn til venstre
Vel fremme i Krakow finner vi enkelt resepsjonen til Antique apartments og får nøkkel og kart til leiligheten vi skal bo i. Vi bærer opp bagasjen til vår treroms luksusleilighet. Her er det fire meter opp til taket, store rom med soveplass til seks og hyggelig innredning. Parkeringsplass rundt hjørnet får vi også.

Kult tak, det er ikke fuktskader...
Stort barnerom





















Etterpå går vi ut og spiser med en gang så, vi ikke skal bli alt for sultne. Vi finner et fransk sted, Charlotte, og får deilige ostiser kalt croc monsieur og nypresset juice.




Stor markedshall på torget



Så ser vi oss om i gamlebyen, men siden der er 35 grader i dag blir man jo fort sliten. Vi spiser god is som prises etter vekt og så finner vi ut at vi vil være ordentlig turister, vi kjører en guidet tur med el-bil med guidestemme på norsk! Det er faktisk ganske lurt og vi får mye info om stedene vi passerer, og vi kommer lenger avgårde enn pr fot. Det er hestedrosjer her også, men de kjører en mye kortere runde enn bilene og koster det samme. Men fine er de.
Krakow har mye gammelt å by på, med hyggelige gater og plasser, et slott og ørten kirker. Det er rett og slett trivelig å rusle rundt her.
Etter sightseeing blir det shopping av sko og klær og innkjøp av suvenirer i den store markedshallen på torget. Et besøk på et chokolateria, Karmello, der vi får nydelig kaffe og sjokolade til en tier.
Vi finner en restaurant vi skal spise middag på og bestiller bord, så er det dusj og hvile før maten. Man er nesten sulten...


Restaurant Scandale Royal er helt fantastisk. Nydelig mat, atmosfære, betjening, alt er perfekt i kveld. Vi nyter maten og Tyra sier det vi alle tenker, vi må tilbake til Krakow for å spise her igjen.
Polen viser igjen en god side når regningen kommer, 900 kroner inkl 20% tips er helt greit. Og vi er ikke i en billig by, for her koster hotellet dobbelt så mye som Wroclaw.


Det trengs en liten kveldstur i kveld også, maten må synke litt før vi går til sengs. Det er noen-og-tyve grader ute og alt for deilig til å gå inn, men jentene er trøtte og vi rusler hjem.
Leiligheten har ikke aircondition men det merkes nesten ikke, for den store takhøyden og mangel på vinduer mot kveldssolen gjør at det er svalt inne. Deilig! Vi åpner vinduene mot bakgården og hører bare litt sus fra trærne og gjør oss klare for natten.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar