G-B6CT1J5KB0

mandag 1. august 2016

Biltur til Berlin

Fra Kiel tar det ca 3,5 time å kjøre til Berlin med bil. Hvis det ikke er veiarbeid eller kø, noe som kanskje skjer fire dager i året... Og det er ikke vanlig med bensinstasjon langs veien i Tyskland, så må man på do bruker man rasteplassene. Her kan man være uheldig og da er de like deilige som i Norge, eller man kan finne noen som faktisk er vasket samme dag...


En ting man MÅ huske på eller hvert fall vite om er at man i Berlin og mange store byer må ha et miljømerke på bilen. Dette hadde ikke vi fått med oss så det ble litt bekymret stemning når vi leste på nett at dette måtte bestilles to uker i forveien. Og da kostet det 40 euro...
Etter litt mer Googling finner vi at dette kan skaffes på alle TUV-stasjoner, og den nærmeste er i Kiel, noen minutter fra kaia der båten legger til. TomTom viser vei og vi er der på noen minutter. Knut går inn med vognkortet, 40 euro i kontanter og med svett rygg og små tyskkunnskaper. 
Det tar seks minutter og koster 5 euro! Alt er helt enkelt, det er en stor plakat der inne man kan peke på hvis man ikke vil si noe, og de som jobber der finner ut av vognkortet helt selv. Men alle klarer å si "Ich møchte gern ein umwelt plakette haben, bitte".
Smekk smekk og rett ut igjen. Ingen grunn til å kaste bort 35 euro på nettbestilling.

Vi brukte 4,5 time på turen inkludert miljømerkekjøpet og to dobesøk. Det er ikke vanskelig eller skummelt å kjøre i Tyskland, men man må passe på i speilene når man kjører på Autobahn for noen kommer veldig fort bakfra. Det er rart å kjøre racerfort i 150 men allikevel bli forbikjørt av et svusj. Og det er bare nordmenn og polakker som ligger for lenge i venstre fil... Det kan være skummelt!

Fremme i Berlin er vi heldige og finner parkeringsplass rett utenfor leiligheten vi har leid.
Vi har leid av yourhomeinberlin.com som har to fine leiligheter til en billig penge. Leilighetene ligger i Fuggerstrasse sør for Tiergarten, her er det fint strøk med restauranter og små butikker.
Vi får nøkkelen og setter fra oss bagasjen før vi rusler en tur rundt kvartalet og ser oss om i strøket.


Det er mange menn her, og noen butikker har et uvant vareutvalg. Mye skinnklær med åpning og annet rart. Men det er ikke påtrengende på noe vis og barna ser det ikke engang.
Vi finner en restaurant med lunsjmeny nede ved Victoria Luise platz som heter Montevideo, her får vi pasta og salat som er helt greit. Plassen er det beste, for det er stille og rolig og veldig hyggelig her. Vi rusler videre etterpå opp til KaDeWe som er et svært kjøpesenter for å se litt på alt og ingenting og Maud bruker alle pengene sine på bøker.




Vi hviler litt i leiligheten igjen før vi går for å finne middagsmat, men vi hvilte litt for lenge for det har begynt å regne. Siden det bare er litt vann går vi ut lell, men da åpner slusene seg og det hadde vært tørrere i dusjen. Det lyner og tordner rett over oss og folk som sitter tørt langs gatene hoier til oss mens vi jogger lett bortover gaten etter et matsted. Vi finner en italiensk restaurant, Trattoria a Muntagnola, her har de god pizza, god stemning og vi kan snakke italiensk! På bordet har de tegnesaker og en barnebok så alle kan lære seg litt tysk og tegne litt mens man venter. Til dessert fikk vi en enorm espresso så det spørs om vi noen gang får sove igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar