G-B6CT1J5KB0

mandag 19. mai 2014

Erice på toppen av fjellet

I dag melder yr.no kaldt vær, og vi satser på at de vet hva de driver med. Dessuten er det kaldt ute når jeg handler inn til frokosten. Ferskt brød og salami må man jo ha hver dag.
Vi bestemmer oss for at en biltur litt lenger bort passer bra i dag og drar til Erice som er en gammel by på toppen av et fjell. Det tar ca 45 minutter å kjøre hit og på vei opp dit får man assosiasjoner til Trollstigen. Byen lever tydelig av turister, men den er fin å besøke. Man ser lasagne av gårde, og på gode dager ser man helt til Afrika. Vi ser mye av Sicilia, men det er litt skyet og det blåser kaldt her oppe. Kari kjøper seg et skjerf for å overleve og vi andre hutrer rundt og ser på trange smug og gamle hus. Vi snubler inn på Tulip cafe for en varm sjokolade og kaffe, og rett bak oss tiger det inn et tysk turistfølge på minst 30 stykker som skal ha litt vin og smaksprøver. Men vi rakk å sette oss først så gamlingene får stå å sjangle som best de kan. :)




Trapani





Vi ser oss om på veien ned mot bilen igjen før vi kjører mot ruinen av tempelet. Men nå begynner det å regne så vi kjører rett hjem for litt avslapning i sengen med bok eller annet.
Når sulten begynner å gnage går vi ut en tur, selv om vi kaller det noe annet så alle blir med. Tur er ikke gøy i dag visstnok. Men is og katter er gøy så da blir alle med. Vi går nye steder i byen og finner et nytt sted som har is, de har 36 forskjellige sorter her så da må vi jo smake. Nydelig er det så det kan være vi må tilbake til Vogue bar senere også.
På veien hjem kjøper vi fersk pasta, pesto, parmesan og tomater og så lager vi en kjempegod middag hjemme. Etterpå blir det god tid til Uno og litt godteri mens vi koser oss med Påskelabyrinten på radio.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar