G-B6CT1J5KB0

onsdag 14. mai 2014

Reiser til Castellammare del Golfo

Vi våkner litt tidlig av oss selv og går til frokostsalen på hotellet. Her er det litt annerledes enn hotell vi er vant med, det er mest kaker og lite pålegg. Man kan presse sin egen appelsinjus og riste brød fra pakker, men vi satser på hvetecroissanter og kaker. Det er jo ferie!


Så pakker vi oss ut i bilen og hiver oss ut i trafikken på motorveien. Her går det unna, og Kari bemerker tørt at man ikke skal klage på veiene hjemme. Det humper og rister godt, selv i en Citroën.
Etter litt mer kjøring så ser vi noe alle sammen, det er veldig vakkert på Sicilia! Grønne åsrygger, høye fjell, mye fin natur å se på hele veien og de tre timene går unna uten problemer. 
Kjøring gjennom Palermo er litt mer utfordrene, men det går greit. Vi holdt oss i venstrefeltet for da var det vinglekjøring på bare en side av bilen. I Palermo er filene bare veiledende, her er det jo plass til mange flere biler i bredden! Legg på scootere og motorsykler og eldre herrer uten retningssans så får du litt høy puls.


Vi ankom leiligheten Terrazza Sofia med god hjelp av Tomtom og der ventet Antonino, utleieren, på oss. Han hjalp oss med koffertene og kom med tips til spisesteder og butikker i tillegg til mye informasjon om leiligheten. Han anbefalte restauranten i første etasje til lunch og ordnet bord der for oss. På ristorante Antiche Scale fikk Knut pasta med sverdfisk, noe som høres kult ut. Men der var rognen til sverdfisk... Ikke kult. Tyra fikk ansjos i sin salat og syntes alt smakte salt. Men de andre var fornøyd da. Og utsikten fra bordet var bra!
Etterpå gikk vi en tur for å se oss om litt i byen, så vi gikk ned til havnen og borgen. Mange fine smågater og rare smug som man fint kan rote seg bort i, men vi skulle jo ingen steder så da gikk det jo bra. Vi fant et sted som solgte is og da måtte vi prøve det, for når man er i Italia så er det bare sånn. En liten espresso ble det plass til også, der vi satt i en paviljong sammen med en gjeng eldre herrer som så ut som de kom rett fra en filminnspilling der de var statister som "eldre italiener".





Vi fant oss noen restauranter vi kan spise på fremover og denne kvelden forsøkte vi Portofino, som har veldig god pizza! 6-8 euro pr. stykk er grei pris og godt var det også.

Dessert hadde vi spist før middagen og Tyra var ferdig, så det ble å komme seg hjem og finne sengen. Maud rakk ikke å pusse engang tennene før lillesøster sov.
Sengene er uvanlig harde her, men å sove var ikke noe problem allikevel. Neste morgen var solen kommet opp og lyste opp hele soverommet. Vi må huske å lukke dør og vinduslemmer på soverommet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar