G-B6CT1J5KB0

torsdag 22. mai 2014

Tur til Palermo

Litt vekslende vær er meldt i dag, så da passer det med en bytur til Palermo. Dette er en stor by, den femte største i Italia, og her er det mye trafikk i trange gater. Det er litt spesielt å kjøre bil her, for man bryr seg ikke om filer eller høyrekjøring eller hvilken side man kjører forbi på. Her må man ha mange øyne i nakken og være tydelig på hva man vil i trafikken. Vi kom oss helskinnet inn i byen og fant et parkeringshus som hjemme ville passet til 7-8 biler, men her er det plass til 20. For man må legge igjen nøklene så bilene blir stablet og flyttet på etterhvert som de hentes og leveres. "Parking no stop" kan anbefales for det er passe enkelt å finne tilbake hit igjen.

Vi ruslet inn til en stor plass som het Piaza Castelnuovo og der så vi en rød dobbeldekkerbuss uten tak, en sånn som turister kjøre med. Så vi hoppet på den og kjørte rundt en times tid og fikk et overblikk over byen uten å slite ut små føtter. 
Palermo er en gammel by med mye historie, men den er også moderne på en ikke så veldig pen måte. Det er en del 70-talls betongblokker i de nye delene, og det er ikke vakkert her heller. Men sjarmerende loslitt til tider og noen steder trist forfallent.





Etter bussturen fant vi et sted vi kunne spise, en minibistro med mye pizza og panini. Et typisk lunsjsted for folk i byen. Vi fikk et bord og bestilte en familiapizza, som er stor pizza som hjemme. Pizzaen fikk et eget bord ved siden av og så forsynte vi oss selv derfra. Mens vi satt og ventet på maten skiftet musikken over til filmmusikk fra Gudfaren. Jeg måtte kikke meg over skulderen å sjekke at det ikke sto noen i lang frakk utenfor... Palermo har jo et mafiarykte, det utføres fortsatt titalls mafiadrap i byen hvert år, selv om det har roet seg etter de harde 90 årene. Byen har et eget varehus der de reklamerer med at de ikke betaler mafiaen beskyttelsespenger...
Etter maten shoppet jentene klær og så kjørte vi en annen rute med turistbussen. Nå fikk vi se vestsiden av byen, der det er mer moderne. Men nå var det kaldt å sitte ute så vi gikk inn på en cafe for å få oss noe varmt i kroppen. Sjokolade-croissanter eller cornetto på italiensk er godt!


Spiste pasta hjemme i dag igjen, denne gangen med tomatsaus. Barna fikk påskeegg og vi koste oss med påskequiz. Som avslutning på kvelden så gikk strømmen i hele byen og da ble det faktisk lysere inne. Og det skyldes nødlyslamper som er montert i begge leilighetene. De kan ikke skrus av og lyste godt opp på soverommet. Men det gikk vel et kvarter så var strømmen tilbake og nødlyset forsvant så vi kunne sove.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar