G-B6CT1J5KB0

tirsdag 20. mai 2014

Opptog i Marsala

Skjærtorsdag er opptogdagen i Marsala og siden nesen til Tyra er helt tett og kroppen er litt motvillig så tar vi en rolig turdag pr bil i dag. Men på veien stopper vi kjapt for å se på tempelet i Segesta og det store teateret der.




Tempelet er helt og fint, og en av de best bevarte ruinene av et gresk tempel. Etter å ha sett ferdig går vi opp til amfiteateret via en bratt sti opp en skråning. Det er flere ruiner her, men de fenger ikke så mye interesse. Kari synes de gjorde det tungvint for seg selv i gamle dager, og bygge store ting på toppen av en høyde er unødvendig slitsomt for en ingeniør fra Trøndelag.
På vei ned igjen lukter vi på blomstringen og fisker med oss en is og en kaffe som premie.





Vi kjører så til Marsala for der skal det være et opptog som skal være verd turen. Tomtom finner veien og vi kommer helt frem til en veisperring der vi finner en parkeringsplass. Så går vi sammen med resten av byen nedover gatene til et torg der det er stappa fullt. Vi tror showet starter hvert øyeblikk siden folk står langs gaten slik vi gjør 17. mai, men der skal vise seg at det tar en times tid før det er i gang. Vi ser på folk og de ser på oss mens vi venter, men så plutselig kommer det en gjeng med et kors og vi er engstelig det er over alt. Men nei da, dette er skikkelige saker. Opptoget varer ca en halv time, og det er skuespill med dialoger og drama. Overraskende mange Jesus'er, men det er vel flere scener som skal vises. En av de siste er mest dramatisk, der han går med korset og piskes og pines på veien. Og de legger ikke noe i mellom, her piskes det så blodet spruter.







Marsala som by er lite spennende synes vi, den er i dag dessuten litt avsperret og helt full av folk, så vi drar hjemover for middag og kveldskos. Middagen inntas på bryggekanten, på Ristorante Salvinius, der vi finner ut at vi ikke skal bestille secundo piatti noe mer. Men desserten er enorm og vi valget hjemmene kvelden også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar