G-B6CT1J5KB0

tirsdag 20. mai 2014

Lo Zingaro og San Vito lo Capo

Ny turdag i dag, nesene er så godt som tomme, og formen er uansett strålende for alle sammen. Vi bestemmer oss for en ny turdag ute i nasjonalparken, men varierer litt med å starte fra nordenden for å slippe å tråkke opp gamle stier. Det betyr en times ekstra kjøretur for vi må rundt et fjell, men det går som en lek på de flotte veiene på Sicilia! Fra denne siden er stiene brede og flate, og naturen rundt er faktisk ganske annerledes også. Merkelig, for vi ser bort på den andre enden 7 km bortover mot Scoppolo. Vi raser avgårde på superstien og kommer oss ned mot vannkanten og går langs kysten. Så finner vi en liten strand på noen kvm som vi kan kose oss med for oss selv. Her spiser vi litt, vasser og kaster stein og krabber rundt på det rare fjellet.




Etter hvilen går vi videre rett opp åssiden mot en stor grotte, vi får ikke gå inn men må stå rett utenfor. Det er vanskelig å gjette på høyden, men det er sikkert 30 meter opp tiltaket ved inngangen. Så går vi tilbake på en annen sti der vi finner mandeltrær med mandler på. Det er mange gode lukter her også, og denne gangen går også hjemturen raskere.

 



Vi stopper i strandbyen Capo på vei hjemover, men den er helt død og forlatt og vinden tar veldig tak her, så ingen vil ut av bilen. Vi triller hjemover til egenkomponert middag av fersk pasta og pesto. Mye mulig den beste pastaen vi har fått her...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar