G-B6CT1J5KB0

torsdag 16. juli 2015

En reise til New York


For å reise langt må man starte tidlig, 0442 er tidlig... Men Flytoget gikk når det skulle, og vi fikk sjekket inn uten særlig kø, så da hadde vi god tid til frokost på Gardermoen. Morgentrim med British Airways var hyggelig, men landingen avslørte piloten. Det føltes som vi var i nordnorge i en vinterstorm.

Nå skulle vi bare bytte terminal og plukke opp boardingkort på to og en halv time, så hva kunne gå galt? Terminalbytte gikk raskt med buss, men vi måtte gjennom ny sikkerhetssjekk og da forsvant alle drikkeflaskene vi hadde med og de vi hadde kjøpt. Grrrr. Så var det boardingkort da. Her hadde Virgin Atlantic problemer med et tidligere fly som var blitt kansellert og mange illsinte folk rundt skranken. Så kom vi og skulle bare bare?? Det ble køståing og endte med løpetur for å rekke flyet. Men vi kom med og bagasjen også, vi fikk til og med byttet til oss bedre seter. Og mangelen på drikke ble ikke et problem, for Delta airlines serverer drikke Ofte. Og mat fikk vi tre ganger. De 8 timene fløy (!) avgårde og vi rakk ikke å kjede oss i det hele tatt. Mye takket være det kule skjermsystemet hvert sete hadde. Vi så filmer og hørte musikk og lekte med kart og spilte spill. Kunne fint fløyet lenger.

Bagasje, passkontroll og toll gikk som en lek og vi kastet oss ut i Amerika i jakt på tog og subway. Vi toget til Howard beach, subway derfra til WTC og pathtog under elven ett stopp. Og da vi kom opp fra stasjonen så vi hotellet og gikk inn. Superenkelt!
Like enkelt var det ikke å fylle på penger på metrokortet, man blir spurt om zipkode og andre unyttige saker. Det var bare å taste i vei, men jeg måtte fylle på med 20 dollar. Mer gikk ikke.

Hotellet til venstre
Hotellet hadde overbooket så klart, men det var bra for vi ble oppgradert og fikk fantastisk utsikt fra rommet. Rommet er stort med to dobbeltsenger, stort bad og kaffemaskin og svær tv. God plass til alle fire er det også.
Utsikten fra rommet

Etter litt kikking finner vi ut at vi må ha litt mat, men vi er skikkelig trøtte alle sammen, så vi må finne noe nærmer hotellet. Vi finner en Diner 4-500 meter unna, og bestiller burger og milk shake. Fantastisk godt! Men en dollarkurs på 8 gjør at det blir hjemlige priser å forholde seg til. Det er bare å venne seg til det.


Vi besvimte i seng ca kl åtte, og sov heeeelt til fem neste morgen. Gøy med tidsforskjeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar