G-B6CT1J5KB0

torsdag 16. juli 2015

Frihetsgudinnen og vestre Manhattan

Vi våkner tidlig og etter å ha somlet lenge går vi på frokostjakt klokken syv!
Hotellet har ikke frokost men vi så en lovende frokostsjappe rett ved siden av kvelden, Au bon pain.
Her får vi fersksmurt mat og tar den med ut til piren så vi kan se skylinen og solen som varmer allerede.



Vi diskuterer joggestilen til morgenfuglene som løper rundt oss, og funderer på hva vi skal bruke dagen på. Vi starter med å gå mot fergene til frihetsgudinnen, og ser på alle som er på vei til jobb. De er mystisk likt kledd i skjorte, slips og dressbukse men det er bra at nesten alle reiser kollektivt. De kommer med trikk! Så finner vi ut at det blir for langt å gå helt til fergen, men vi blir reddet av en bitteliten ferge som tar oss over et sund på 20 meter og vips er vi ved billettkontoret. Ny sikkerhetskontroll, på ny blir flasker avvist og kastet. Grrrrr. Denne gang fordi de var av glass.


Noen poserer mer enn andre... Med Audio guides

Ellis Island i forgrunnen

Når vi kommer frem får vi en audioguide som guider oss rundt statuen, vi styrer litt unna halve Japan som vil gå samlet og benytter doer som er avlange og rare.
Neste stopp Ellis Island og et museum der. Dette blir litt kort innom, for mye er tatt vekk pga en storm som må ryddes opp og en Tyra som er sulten og lei. Vi tar båten videre til Battery park i New York og der finner vi en SubWay som lager mat. Den spiser vi i en liten park utenfor omgitt av skyskrapere og full av lunchspisende amerikanere. Facinerende opplegg at alle spiser ute, og maten vi fikk var kjempegod!



Vi rusler oppover Broadway og ser på høye hus, folk og liv. Tyra for en is som er god og livet smiler igjen. Vi ser oss opp til Soho der vi finner en skobutikk. Jippi. Tyra har spesifikke ønsker som ikke oppfylles der inne, men Maud finner drømmeskoene! Så da blir det handel lell, og vi rusler til vi finner en kaffebar, Laughing man. Denne har et flott sitteområde utenfor og er som en norsk kaffebar inni. Kjempegod kaffe og gode bakevarer.



Små parker var det mange av, og fine var de alle sammen.

Vi sitter en stund og hviler fotan, før vi gir oss i kast med å se mer på Soho og etterhvert Greenwich village. Vi merker skillet på de menneskene vi møter, for damene blir plutselig så høye og har store hender... Og butikkene blir veldig mye dyrere. Maud mener at her kan hun bo en gang, men etter en kikk i eiendomsmeglerens vindu finner vi ut at det nok ikke blir noe kjøp. Ca fem millioner for en bitteliten (superflott) leilighet. I feil valuta.


Vi ramler inn i en ny park, Washington Square park med en triumfbue og fontene der vi kjøler oss ned, ser på alle andre og benytter offentlige fasiliteter igjen. Dem er det ikke mange av i byen, så man må ta det man finner når behovet er der. Vi ser i mer butikker og finner til slutt en butikk med skoene Tyra vil ha! Godt å få det gjort og flippflopper er viktig på ferie. Og så mange hyggelige og blide menn det var der mens jeg ventet utenfor butikken... På et hjørne har noen en fotoshoot for å lage reklame for parfyme. Det er overraskende mange som står bak kameraet, men har oppgaver for å få til dette.

Så var det tid for litt hvile på hotellet med oppdatering av Internett før vi finner vårt middagsmål for kvelden.
Vi ender opp på en super italiensk restaurant rett ved hotellet, Porto Leggero, der vi får nydelig pasta og veldig god dessert. Vi blir forferdelig mett i dag også og prøver å gå det av oss på vei hjem. Manhattan ser bra ut i siste rest av dagslys, med diamantkanter på husene.
I dag viste skrittelleren 28 440 skritt... Ny rekord!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar