G-B6CT1J5KB0

torsdag 16. juli 2015

Times Square og Central Park

Noen våkner fortsatt klokken fem om morgenen, men ikke alle. Vi håper det jevner seg ut mer i morgen. Frokoststedet i nærheten har lang kø i dag så vi utsetter den til vi er i New York. Vi tar en ferge over til Pier 79 som er ca midt på Manhattan.


Når vi kommer frem finner vi ut at det er inkludert buss innover mot midten, så vi sitter på inn til Times Square. Her ser vi at de tar opp tv-show, har reklame over alt og har en Starbucks med sitteplasser. Vi kjøper grillet panini og jus, som er så godt som udrikkelig. Den er veldig sunn!
Det er MYE folk som går forbi her, men det skjer egentlig lite her.


Vi leter litt etter en spesiell bokhandel som ikke er der og finner en park som er helt super til å spise frokost og lunsj i, Bryant park. Men nå har vi jo spist så vi rusler gjennom den og nyter synet.
Vi finner 5 Avenue og går nordover og ser på alt og alle.
Så kommer vi til Sacks, et kjøpesenter for de med for mye penger. Vi går inn og ser på sko og klær, men rømmer ut igjen før noen kjøper noe.
Deretter finner vi Barnes & Noble, en super bokhandel der Maud finner alt for mye fint hun vil ha med hjem. Kari og Knut finner en kaffebar der inne mens jentene koser seg rundt hyllene og plukker håpefullt med seg godbiter. Pappa må ta frem lommebok og viljestyrke og attpå til fylle sekken med seks tykke bøker som han kan glede seg til å bære resten av dagen. Men Kari tar noen av dem så da blir det ikke så ille. Vi ser mange høye hus, mange fine hus, noen kirker og mye annet. 
Så finner vi GAP som har salg og MÅ inn der også. Der finner vi mye fint før vi også må inn på Abercrombie & Fitch. Det stinker jalla i hele butikken, og de sparer på lyset. Men klærne er fine og ikke så dyre heller. Til og med han far finner noe her.



Parkpolitibil
Nå begynner sulten å gnage og vi går inn i Central Park for å finne noe å spise og litt hvile i skyggene. Parken er stor, og veldig kupert. Det er superfint her og vi finner en belgisk restaurant med uteplasser. Betjeningen har jobbet lenge i varmen og sånn passe interessert i oss, men når maten kommer så er den veldig god! Gode salater med limonader er helt knall. Vi går videre etterpå og finner en vogn som selger is og setter oss på en gressbakke med utsikt utover parken. Det er mye folk og mye liv rundt omkring. Sykkeldrosjer og hestedrosjer og utleiesykler fyker rundt. Vi rusler oppover en bakke og finner innsjøen The Lake med mange robåter. Vi ser litt på dem og legger så merke til at det svømmer skilpadder i vannet. Det ser ut som om de sniker seg mot dem med tærne i vannet, men de stanser like før uten å bite. Men håp om mat har de sikkert.


Vi er nå såpass varme og slitne at vi vil hjemover, og på veien mot subwayen ser vi noen karer som shower i parken, en dame synger opera og vi går igjennom strøket for de skikkelig rike. Fifth-, Madison- og Park- avenue har mange fine butikker og hus. Kari ville kledd Ralph Lauren, men ikke lommeboken. Vi stopper og ser en filminnspilling med kjendis! Ellen Page løper ned en trapp med en dukke... Flere ganger.


Det var lurt å kjøpe kart på bokhandelen, med subwaykart. Vi finner en bane som går rett nedover mot WTC der toget vårt starter. Vi er hjemme på et blunk. På hotellet pakker vi ut klærne, slapper av og spiller litt Uno som Knut taper stort hver gang. Dustespill.


Plutselig er det middagstid igjen og vi har lyst på noe "annet". Tripadvisor er min venn igjen, og foreslår en meksikansk restaurant oppe i gata, Taqueria Downtown. Det viser seg å være halvannen kilometer dit, og det er litt for langt for en liten som er trett. Men vi kommer frem til det som viser seg å være et fyrverkeri av en bule. Her jaller musikken høyt og det er tettpakket med folk som roper til hverandre over de små bordene. Vi bestiller ting vi ikke helt vet hva er og får kjapt en bolle med nachos og salsa på bordet. Kari dipper og tygger og blir helt rød. Salsaen er ikke som hjemme. Mens hetetoktene skyller innover henne får vi bestilt guacamole som førstehjelp. Tyra sovner ved bordet men kommer til live igjen med en nacho med salsa. Hun snek den ned før vi fikk advart om styrken. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Maten kommer i små plastkurver og er ikke sterk i det hele tatt. Litt lite smak generelt. Men det er godt og vi tipser som gale og kommer opp i 45 dollar for fire pers. Ny rekord.


Strøket restauranten ligger i er nok mer vanlig amerikansk enn på Manhattan, her er det litt småshabby og hus som har to/tre etasjer. Artig å se så store forskjeller bare på noen kvartaler.

På vei hjem igjen ser vi skyer komme innover himmelen, og de største husene mister toppen.


Et av de heldigere portrettene


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar