G-B6CT1J5KB0

torsdag 16. juli 2015

Royal Caribbean Cruise Lines, starten på et cruise

Vi spiser frokost på Au bon pain igjen, noe som er litt rart navn på et sted uten brød. Men maten er god! Vi sitter på piren og ser på Manhattan for siste gang denne turen, og ser at dansegjengen, som møtes hver dag, øver igjen.


Kofferter pakkes, sekker fylles med sakene vi trenger før bagasjen kommer på rommet og de siste dobesøk utføres. Vi er klare for nye eventyr og det starter på hotellet ta jeg ber om å få bestilt en taxi. Jeg blir videresendt til limoserviceavdelingen der de meget motvillig bestiller en vanlig taxi. De ønsker å sende oss i en svær SUV med sjåfør til mange dollar, men jeg vil ha en vanlig taxi til halvparten av prisen. Den kommer på fem minutter, og vi kjører avgårde. Nå får vi sett litt mer av vanlige Jersey City, og det er tristere enn glansbildet av NY. Det er litt godt å se noe mer normalt av landet også.


Siden vi har glemt å skjekke inn hjemme, må vi gjøre det her. En egen kø til det så klart, så en laaaaang kø for sikkerhetssjekk. Så over i ny kø for å registrere kredittkort og personopplysninger igjen, og få utlevert romnøkkelen. Til slutt en kø for å bli tatt bilde av og vips er vi ombord! Alt unnagjort på litt over en halv time. Det er mye folk på denne båten, særlig når ingen kan gå til lugaren ennå. Men vi finner litt mat, bestiller drikkepakker og går på dekk for så på utsikten og sole oss. Tyra stuper i badedrakten og løper til bassenget mens vi andre slanger oss litt i varmen med bok og drikke.
Båten vår, Liberty of the Seas, er litt eldre enn Celebrity Silhuette som vi cruiset med forrige gang og musikken som spilles er litt danskebåten. Litt færre ansatte og fler passasjerer gjør opplevelsen litt skuffende men sånn er det å være bortskjemt.


Etter den obligatoriske evakueringsøvelsen finner vi lugaren vår og der kommer bagasjen på døren. Vi har en hyggelig kar fra Mauritius som rom-passer.
Nå er det tid for oppdagelsestur på båten, og vi går til toppen og jobber oss nedover. Hva finnes hvor?
Vi finner kafeen og setter oss der med bok og tegnesaker. Kaffe og varm sjokolade får vi også. Det er litt bråkete der, så vi lurer på om det finnes noe stillere sted? Noen går på jakt og finner biblioteket to etasjer opp, der har man utsikt over hele handlegaten uten musakken og kjøpesenterstøy. Men etter litt tid så legger man ikke merke til støyen egentlig, så vi blir sittende og sludre sammen og kikke på alle aktivitetene man kan melde seg på i havnene vi skal til.


Nå er det tid for middagsmat. Vi pynter oss litt og går ned til restauranten vår. Der møter vi vår kelner Ronald fra Filippinene og Wil fra Peru. De er veldig hyggelige og vi får kjempegod mat! Etterpå er det utpakking av kofferter og i seng. Det er utrolig hva man kan få plass til på en lugar, men fire kofferter tømmes og gjemmes og alt ser ryddig og fint ut. Imponerende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar