G-B6CT1J5KB0

tirsdag 28. juli 2015

Haiti og karantene på lugaren

Når man våkner av at det skvulper INNE på lugaren våkner man brutalt. Særlig når noen brekker seg i overkjører rett over en selv. Frem med pose og søppelbøtte, og skadene ble minimale. Litt uggen stemning et lite øyeblikk, men alt ordnet seg greit tross alt. Det kom en trøtt fyr for å redde søppelbøtten og ta med pysjen til renseriet, etterpå kom han tilbake med en klut og viftet litt uten at det kan ha hjulpet på noe. Magegreier er ille nok hjemme, men med fire personer inneklemt i samme rom uten særlig mulighet til å ordne opp selv blir det ukoselig. Etter en times tid er det tomt og en slapp person ligger igjen mens andre får seg frokost på skift. Dagen i dag blir nok annerledes enn tenkt, men det tar vi etter hvert.
Pasienten blir satt i karantene og får ikke forlate lugaren på minst 24 timer, hun for litt mageroende piller og paracet av skipslegen og så sovner hun.





Vi andre drar inn til stranden på Haiti på tur, en er sammen med pasienten, de to andre på stranden. Så bytter de voksne etter noen timer så alle friske får prøvd bading og strandliv. Vi får en fin plass med vår egen palme som skygge, rett ved vannet. Tyra bader ofte og alle koser seg. Labadee er et fint feriested med mye å gjøre om man vil det, eller man kan bare sløve i skyggen. Her kan man skli i taubane, leie vannskuter eller flytegreier osv osv. Det blir en fin stranddag påmeldt fint sted.
Vi spiser en enkel lunsj på land og koser oss videre før Kari tar vaktskiftet og Knut går om bord igjen.

Room sercice kommer med godkjent mat fra legen, for å se om noe fast føde kan bli igjen nedi der. Og det kan det heldigvis, så hun er på bedringens vei utover ettermiddagen. Hun får leie film på tven og det hjelper litt på humøret. Vår "stateroom attendant" er stadig innom og er bekymret, men det hjelper å se at hun stadig blir bedre. Når hun legger seg er hun nesten som vanlig, men da har hun fått litt pillehjelp igjen. Det blir spennende å se hva morgendagen bringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar