G-B6CT1J5KB0

torsdag 16. juli 2015

MoMA og shopping i NYC

I dag klarte vi å sove litt lenger alle sammen, så vi begynner å komme i riktig døgnrytme nå. Vi står opp og tar fergen over til Pier 79 og båtbussen innover til 42 street og Times square. Vi rusler bort til parken vi så i går og kjøper frokost som vi så spiser i parken. Nydelig! Yoghurt med friske bær og korn kan være skikkelig godt. Så tar vi en liten dessert fra bakeren etterpå.



Etter frokosten går vi inn på biblioteket som ligger inntil parken. En vakker bygning, men nesten helt uten bøker. Underlige saker! Mange rom med samlinger av bøker og noen lesepulter, ingen rader med bøker som i en fin bokhandel eller bibliotekene hjemme.

Så går vi på skobutikk uten å finne noe og så bærer det nordover mot MoMA, museum of modern art. Her kommer barna gratis inn og vi får utdelt audioguide igjen. Det er en iPod som lar oss ta bilder, høre på musikk og info om bildene vi ser. Og så får vi tilsendt dette etterpå. Smart! Og ingen kjeder seg på museet, det er faktisk mammaen som vil ut først. Hurra for teknologi!
Kunsten er fantastisk, mye kjent her og mye rart nedover i etasjene. Yoko Ono er mer merkelig enn jeg trodde, men Dali, Matisse og mange andre laget mye fint.


Vi spiser en lunsj fra Pret a Manger ved en fontene på sixth avenue, ved Hilton hotell. Her er det maaaaasse folk som er gøy å se på. Og maten var skikkelig god.


Vi setter oss i bevegelse med en sjokoladesoftis som må spises opp før vi entrer nok en skobutikk. Og en til. Til slutt blir Kari fornøyd med er par kule blå joggesko.


Vi svinger så inn på Macys og ser på masse klær og kjøper bikini til Kari, i en bikinibutikk som har fler bikinier enn det finnes i Norge til sammen.
Vi rusler nedover mot hotellet vi skal bo på neste gang, og det er høyt. Veldig høyt. Tyra vil ikke bo der nesten, men det skal nok gå bra. Time vill show hvor høyt vi bor.

Hotellet er den grå biten, leiligheter over
Vi stuper ned i subwayen for i komme til et sted med restauranter, for det er det dårlig med på 6 av. og 30 st. Men så får vi strømstans og banen blir stående på stasjonen. Aargh. Vi er tørste, sultne og slitne alle sammen og vil ikke stå inneklemt i en tube. Vi går av og gjennom lange ganger til en annen linje og kommer oss ned til Greenwich og finner et flott spisested som heter Sarabeth's Tribeca. Her får vi pizza og burger som smaker superbra, selv om det er italiensk pizza og ikke amerikansk som det burde vært her.


Så er det enda mer gåing til WTC og Pathtoget vårt som vi har blitt vant med nå. Det er veldig deilig å komme på rommet og vite at vi ikke skal ut igjen snart for å spise middag.
Så finner vi ut at vi har glemt å sjekke inn på båten vi skal reise med i morgen! Og så sier en nettside at den ikke finner bestillingen vår. Litt krisestemning plutselig. Men siden var dum og sjekke inn tar bare lengre tid manuelt. Puh. Imorgen blir det dusj og frokost før vi setter avgårde mot havnen og nye eventyr.

Kunst utenfor One World Trade center
Hver sommer er det musikk i Arendal, Canal Street festivalen. Den kommer jeg ikke på i år heller, men jeg var her allikevel...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar