G-B6CT1J5KB0

torsdag 30. juli 2015

New York igjen, sjekker inn på Eventi Hotel og shopper

Tidlig opp i dag for å rekke frokosten før vi går i land. Bagasjen ble tatt hånd om i løpet av natten, så vi har bare litt igjen som vi skal ta med oss. Luften i lugaren var forferdelig siste natten, så alle har sovet dårlig. Noen har usset til lufteanlegget ombord.
Når man skal av en cruisebåt, blir man delt inn i grupper som puljevis blir sendt i land så det ikke skal bli kaos. Der finner man bagasjen som man så tar gjennom tollen og passkontrollen. Dette tok ca en halv time og så fant vi en taxi som kjørte oss tilbake til Hyatt der vi bodde først. For herfra kan vi ta Pathtoget over til Manhattan og så ny taxi til hotellet. Sparer ca femti dollar på det, og det er ikke noe stress. For ikke å snakke om at det ikke er lett å finne en taxi som vil kjøre over i en annen stat og tom tilbake...
Rulletrapp til Path-stasjonen på Exchange place, New Jersey
Eventi Hotel er flott. Det er flottere enn flott! Det er dobbelt så dyrt som Hyatt, men ti ganger mer luksus. Her er det stilig interiør, flott kunst, godt vann med flere smaker i resepsjonen mens man venter, drømmetoaletter, og de ordner alt slik at man føler seg godt ivaretatt. Og sånn føles det etter ti dager på cruise, der man har blitt dullet med hele tiden!
Vi får rom i 21 etasje med utsikt mot Hudson river, eller elvegløtt er det egentlig. Men vi ser ned på mange høye hus og bilene er lekebiler der nede. Og så svaier det... Selv etter mange dager til,sjøs merker vi det. Og vi SER det, for deg er en pendel som aldri henger stille. Artig!
Her har vi tykke badekåper og fint baderom med trøkk i dusjen, noe vi har savnet hittil i USA.


Utsikt fra rommet

Vann må man ha, og trykk i dusjen også

Men vi får jo ikke rommet vårt tidlig på morgenen, så vi setter fra oss bagasjen på hotellet og går oss en tur. Vi finner et creperi i en liten park, men det har ikke åpnet ennå så vi må spare det til senere. Noen tar dette litt tungt, men alle liker jo crepes så vi skal klare å komme tilbake. Men nå setter vi kursen for Bryant park for lunsj, igjen. Det er enda deiligere her i dag. Det er sol,og varmt og siden det er lørdag er det enda flere mennesker som koser seg i parken. Vi finner oss mat i boden rundt der som sist, og setter oss simskyggen og koser oss. 
Mange driver med sjonglering og fekting og andre sirkusaktiviteter og gjør at alle har noe å se på.

Bryant park




Etterpå går vi oppover fiftt avenue og ser i butikker og jentene finner enda flere klær de MÅ ha.

Tilbake på hotellet er det vinsmaking i regi av hotellet med mingling. De voksne prøver seg på dette på takterrassen nede i femte etasje. God vin og artig utsikt. Vi skåler med naboene på taket over gaten, som røyker noe på en rar måte. Rare er de også!
Etterpå er det middagstid, og vi gjør det enkelt å prøver hotellets italienske restaurant. Tomatsuppen her er en kald saus, men utenom det er det terningkast seks. Nydelige desserter også. 
Kveldens action  er at servitøren heller to drinkglass nedover ryggen til en dame som drikkes ut. Mye må sies om dette, men stemningen holder seg høy og det er bare servitøren som henger med hodet.
Vi tar heisen opp til topps i hotelldelens 23 etasje for å se utover byen og ta bilder. De resterende etasjene er leiligheter, det er kanskje 50 etasjer til.

Restauranten på Eventi hotel



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar