G-B6CT1J5KB0

mandag 12. august 2013

Amsterdam i to dager, kan godt ha fler

Veien til Amsterdam

Vi dro rett etter frokosten, men slet litt med å forlate Bremen. Plutselig var det veiarbeid, og det var ikke skiltet hvor vi skulle kjøre for å komme dit vi skulle. Så etter å ha snurret litt rundt kom vi på rett vei igjen. Vi kjørte til Groningen og stoppet for en kaffe på Coffee House. Det var en søt by, vi ruslet litt rundt og så oss om før vi dro videre.
Vi kjørte videre nordover for å se havet, og så mye av landsbygda på veien. Grønt og flatt og mange vindmøller, og både små og store kanaler. Vi kom opp til de store dikene og så Atlanteren/Nordsjøen før vi satte nesen sørover og kjørte til Amsterdam. Da kjørte vi på et dike som var tre mil langt. Spesiell stemning – landskapet hadde stor skala, sjø og vann gikk i ett, og alt var lyseblått, med en grønn kant langs veien.



Vi kom frem til hotellet, Mariott Amsterdam, og fant en parkeringsinngang, der ble vi møtt av en parkeringsmann som overtok bilen og ordnet all bagasjen over på en tralle. Akkurat som på film. Vi fikk et stort rom med to dobbeltsenger og utsikt ut over en plass. Skikkelig amerikansk følelse på rommet – kanskje ikke så rart med et hotell i en amerikansk hotellkjede. Vi gikk ut en tur for å se oss om, og fant et pannekakehus rett utenfor. Her fikk vi pannekaker med Nutella, og Kari testet den lokale spesialiteten Poffertjes. Så gikk vi videre for å finne et sted å spise middag. Vi fant en turistfelle med en mengde restauranter med innkastere og slikt. Og en shoppinggate med mye rart. Havnet på en italiensk restaurant, Antonios, med lokkepriser utenfor (ingen av prisene ble gjenfunnet på menyen) – da en av barna måtte på do, og det fort. Hadde ikke tid til å kikke mer da. Pizzaen skulle liksom være italiensk,  men bunnen var for tykk og seig, og det var alt for mye ost på. Men, men. Vi ble i hvert fall mette, og det var jo ikke fælt heller. Vi tenker på hva vi har lyst til å gjøre i morgen, og så får vi se hva dagen bringer. Kanskje blir det kanalbåt og Madame Tussauds?



Vi ruslet litt på måfå og fant et bakeri der vi handlet frokost, så gikk vi langs en kanal og fant en benk. Her spiste vi frokost og så på trafikken til lands og til vanns. Vi gikk videre mot Anne Franks hus, men der var det så lang kø at vi ga opp. Jeg tror det ville tatt flere timer før vi kom inn. Men vi gikk utenfor huset og så hvordan det så ut utenfra, og fortalte barna om hva som skjedde med veldig mange jøder under krigen. Det var noen alvorlige jenter som gikk videre. Vi gikk isteden til Madame Tussauds der vi ventet i en liten kø på ca 20 minutter, og der inne var det gøy! Vi tok mange bilder av figurene sammen med oss og hadde det veldig artig.



Så spiste vi lønsj på en liten cafe i en bakgate før vi gikk og fant en kanalbåt. Vi hadde blitt anbefalt linje blå, og tok den. Det tar litt mer enn en time å kjøre rundt, og vi fikk sett mye av Amsterdam fra vannet. Og litt godt å få sett litt uten å måtte slite på små føtter også.




Etterpå gikk vi gjennom Vondelpark på vei tilbake til hotellet. Parken er veldig stor, men da får man litt ro og fred selv om det er mange andre mennesker der. På hotellet fikk vi tips til middagssted og de bestilte bord på Restaurant Bicken for oss. Dette er et sted vi kan anbefale! Kjempegod mat! Hyggelig betjening var det også. Og ikke et veldig typisk turiststed, som den turistfella vi hadde havnet på dagen før. Her er de kjent for en fantastisk god ostekake, og det var den...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar