G-B6CT1J5KB0

fredag 16. august 2013

Beaune, midt i Burgund

På veien hit kjørte vi gjennom Champagne, men her var det skuffende lite druer, nesten bare korn. Etter hvert kom vi til Burgund, og her ble det litt mer druer langs veien. Druene vokste nok mest i skråninger som vi ikke så. Vi hadde samme morgen bestilt hotell via Hotels.com, og vi var på vei til et lite slott - Chateau de Challenge! Vakre rom og svømmebasseng fristet, så vi kjørte på nedover motorveien som het Autoroute Soleil.

Vi hadde en liten tur inn til Beaune for litt sen lunsj rett etter vi kom frem. Vi fant oss en liten cafe rett ved Dalimuseet der vi fikk veeeeeldig god is med ordentlig krem på, og der hadde de kjempegod juice. Vi gikk litt rundt i denne koselige byen før vi dro til hotellet. Hotellet var mer fantastisk enn vi trodde, det var helt supert! Vi fikk det største rommet, suite 101, og det var en stue med sovesofa, et soverom med garderobe, bad og toalett. På badet var det et boblebadekar og alt var nyoppusset. Det var et svømmebasseng i hagen som jentene koste seg i nesten to timer. Vi store satt i solstoler og leste og slappet av med lyden fra en fontene og fra fuglene i de kjempestore trærne i hagen rundt oss.











Vi dro tilbake til byen for å spise middag senere på kvelden, men da var det ikke like lett å finne parkeringsplass, så vi sirklet litt rundt før vi endte opp på en parkeringsplass litt utenfor sentrum. Vi gikk og lette etter en restaurant med uteplass og endte opp på L'Europeen og fikk vente skikkelig lenge på menyer, mat og alt som kan ventes på. Maten var kjedelig, halvstekt og halvvarm. Turens dårligste spisested hittil. Men hotellet – Chateau de Challenge – var jo nesten verdt turen alene. Skulle gjerne ha vært der lenger. Anbefales!
Byen Beaune kan også besøkes med hell. Kunne gjerne vært her litt lenger, for her er det nok mye godt som kan smakes på i området rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar