G-B6CT1J5KB0

torsdag 8. august 2013

Den store bilturen i Europa 2013

Etter å ha vunnet i firmahyttelotteriet, så har vi fått tilgang til en leilighet i Argentiere ved Chamonix i alpene en uke i juli. Vi bestemte oss for at vi skulle kjør frem og tilbake og ta oss en gammeldags bilferie. Der nede trenger man bil uansett, og vi ønsker å se Europa på veien.


Planen er å ta bilferge og så kjøre via Nederland sørover gjennom Frankrike. Og så tar vi Sveits og Tyskland nordover for å se litt forskjellig deler av landskap, kultur, mat og folk.

Vi valgte til slutt Stena Line fra Oslo til Fredrikshavn, fordi det var så utrolig mye billigere enn Kielfergen. Vi sparer nesten 5 000,- på dette men får noen ekstra kilometer og timer i bilen. Selv med ekstra hotellovernatting og middag sparer vi en del penger, som vi kan bruke på å dra til Legoland med barna. Dette blir en fin premie å se frem til hvis det skulle bli triste stunder i baksetet.

Planen er å ha "korte" kjøreetapper hver dag på ca 3 timer, og så stopper vi der det ser fint ut. Da får vi fem overnattinger på vei ned og seks opp, den siste i Fredrikshavn på grunn av at fergen går kl 1000.
Vi bestiller bare noen hotell på forhånd, slik som i Amsterdam og Fredrikshavn, for å være sikker på å få plass. Ellers finner vi overnatting "på veien", vi vet jo ikke hvor vi ender opp fra dag til dag. Men hotels.com er tilgjengelig som hjelp og veileder på veien så hvis vi har et bestemt reisemål så kan vi bestille kvelden før eller lignende.

Hva kan være lurt å huske på til kjøreturen?
Vann
Tegnesaker
Lydbøker
Nye CD’er / musikk
Godteri og annet spiselig
Tissepauser uten sur sjåfør
GPS – en ting er å se hvor man skal, en annen er at baksetet kan se hvor langt det er igjen.

Så er det bare å få bilen på service og fylle opp med godt mot og humør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar