G-B6CT1J5KB0

lørdag 17. august 2013

Geneve

Etter å ha konsultert diverse værmeldinger fant vi ut at en tur til Geneve ville passe bra i dag. Det var meldt en del regn her i Argentiere og solskinn i Geneve. På vei inn til Geneve fant vi ut at elven Arve rant helt dit, den renner også gjennom Argentiere. Da vi kom frem var det 28 grader og veldig varmt. Vi gikk til den engelske parken og slappet litt av i skyggen og så på den store fontenen ute i vannet, den som går ca 150 meter rett opp. Her møtte vi to «Tourist angels» som ga oss et fint bykart.




Herfra ruslet vi innover i gamlebyen og fant en restaurant der vi spiste lunsj. Molino er en italiensk restaurant og den var helt grei, med god mat og dessert. Det ble litt vanskelig med språket på en italiensk restaurant med en fransktalende servitør som kunne engelsk, men kanskje var italiensktalende i utgangspunktet. Da ble vi lettere språkforvirret vi også, så det var vel de underligste ting som ble sagt.

 

Etterpå gikk vi videre oppover gamlebyen, og fant en katedral vi gikk inn i. Den var veldig lik Nidarosdomen inni, bare mindre. Så gikk vi videre på måfå og fant en lekeplass som jentene fikk avreagert litt på. Men nå forsvant solen og det kom rare rumlende lyder fra himmelen. Men YR.NO hadde lovet at det ikke skulle regne! Det løftet ble ettertrykkelig brutt, og det bøttet ned vann og lynte ivrig. Vi skjulte de nye papirhattene så godt som mulig og løp litt rundt før vi fant en cafe vi hvilte ut på. Herfra gikk vi til bilen igjen, for i slikt vær er det ikke noe gøy å være turist.

Geneve har mange fine butikker, men de er faktisk enda dyrere enn hjemme. Og de kjente merkevarene har jo egne butikker også, så det er mye fint å se på. Men man bør ha en gjemt formue som man må bruke opp eller noe, for virkelig å ha glede av dette. Ellers er byen litt kjedelig, tror ikke jeg gidder å dra hit igjen, i hvert fall ikke uten å ha et mål med turen. Kanskje vi gikk glipp av alt det fine og spesielle, men jeg tviler.
På vei hjem ble bilen nyvasket og insektsfri igjen, og vi så mange lyn rundt oss langs motorveien. Ingen har veldig lyst til å finne på eller lage middag i dag, så vi prøver restauranten rett ved siden av huset vårt.


Restaurant Aux dix vins får gode skussmål på tripadvisor. Og det er fullt fortjent! Veldig god mat fikk vi her. Lokalet er litt hyttete, ett stort rom med noen bord, og kjøkkenet rett ved siden av. Ingen snakker noe engelsk her heller, men nå er vi så drevne at det går fint. Nesten. Jeg forsøkte å bestille en rett til å dele med Tyra, men vi endte opp med hver vår. Maud og Kari forsøkte seg på hver sin husets spesialitet og fikk veldig mye og veldig god mat. Lokal mat fra Haute Savio, eller savoyard som det kalles er godt. Solid bondekost, gratenger med mye lokal ost og potet og slikt. Men skikkelig godt. Vi andre fikk hver vår hamburger som ikke var stekt så mye som vi skulle ønsket. Men det smakte godt. Dessert er det alltid plass til, og sjokoladefondant («molleux»), creme brulé og eplekake («tarte tatin») var veldig godt. Vi var alle sammen helt stappa etterpå og det ble natta med en gang vi kom hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar