G-B6CT1J5KB0

lørdag 17. august 2013

Annecy er et fint sted

I dag dro vi til Annecy, alpenes Venezia. Det vil si at elven som går gjennom byen er tredelt noen steder, og er ut som kanaler. Byen har over 50 000 innbyggere, men gamlebyen som vi gikk i var liten og oversiktlig, og veldig hyggelig. Enkelte steder kunne det bli veldig turistete, med veldig mye restauranter og så videre, men andre steder gikk man i trange smug og koselige gater.








Vi fulgte en guidebok-tur-anbefaling og fikk sett mye forskjellig, og så havnet vi i shoppingområdet til slutt. Her var det mye forskjellig, mange fine butikker, og ingen kjeder eller lignende. Det begynte å yre og regne litt, så vi kikket litt i butikker og så fant vi oss en restaurant for å spise en tidlig middag. Maten var god og vi satt tørt. Etterhvert sluttet det å regne også, da ble det mer å se på når gatene fyltes igjen. Vi bestemte oss for å handle litt godt på et konditori til kveldsmat før vi dro hjemover.




På hjemveien tok vi en annen rute, og vi kjørte en del av morgendagens Tour de France-etappe. Vi kjørte fra Annecy via Thones, La Clusaz og Flumet. Kjente skisteder og noen ikke så kjente. Skal man sette ut på sykkel her, bør man være stinn av medikamenter og mangle elementære overlevelsesinnstinkter. Det var så bratte svinger at det sto montert opp speil for å se om det kom noen i mot, for å klare svingene. Skikkelig gøy for sjåføren, verre for alle andre. Kartleser satt på den siden som var mot stupet store deler av veien, og det la vel en demper på opplevelsen. Men det er mye vakker natur på denne veien, og for de som liker svinger er den helt ypperlig. Tour de France skal forresten være i Annecy på lørdag, så der var de i gang med å rigge opp utstyr noen steder også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar