G-B6CT1J5KB0

onsdag 21. august 2013

Lausanne og Egerkingen

Vi satte avgårde etter å ha pakket oss ut av leiligheten, og kjørte over fjellene til Sveits og svingte oss nedover til byen Martigny. Her var det MYE vindruer og det fortsatte vi å kjøre ved siden av hele veien. Ikke visste vi at de produserte så mye druer og antagelig vin i Sveits. Det så jo ut som at det var mer vindruer her enn i Frankrike. Senere har vi funnet ut at det er vin de lager, og at den er god. De drikker den bare selv... Vi stoppet i Lausanne noen timer for å kikke oss rundt og spise litt. GPS’en foreslo et parkeringshus for oss, og det viste seg å være et fem-stjernes spahotell. Der sto det en rosa Rolls-Royce og andre biler man sjelden ser i Norge. Så det passet fint for vår Toyota med så fine naboer.


Byen var en mye større by enn vi trodde, men vi holdt oss i det som så ut som gamlebyen. Det var bakkete der, det gikk opp og ned, ganske bratt til å være i en by. Vi gikk litt rundt og så på katedralen og det hyggelige området rundt. Etter litt mer gåing fant vi Creperie la Chandeleur der vi spiste veldige gode crepes og fikk skikkelig gode milk shakes. Det er tydeligvis grønnsaksmarked på lørdager, for det var mange boder i gatene der man kunne kjøpe og smake forskjellige grønnsaker, og litt andre ting sånn som ost.

Vi kjørte videre mot landsbyen Egerkingen der Mövenpick hotell ligger. Det viste seg å være et ganske stort hotell, med konferansefasiliteter og flere restauranter. Vi ble oppgradert og fikk et KJEMPEstort rom, med egen kaffemaskin og TV i hvert rom. Det var veldig varmt ute og litt slitne barn krevde hvile på rommet. Da ble det greit med litt TV-titting og vi fant ut at engelske ITV har kanaler vi gjerne kunne hatt hjemme. Vi fikk sett litt Mamma Mia og litt Harry Potter og kjendiser som ble kledd ut som sangstjerner og måtte synge som dem. Programmet kunne hete «Skal vi synge?» Utenfor hotellet hilste vi på noen geiter og så spiste vi middag utendørs i varmen. Det var rundt 30 grader der, men det hjalp på utover kvelden. God sveitsisk mat, og Tyra fikk smaken på wienerschnitzel. Til dessert var det naturligvis is.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar