G-B6CT1J5KB0

mandag 12. august 2013

Bouillon i Belgia

Buljong

Torsdag ettermiddag kom vi til Bouillon, en liten by, eller kanskje landsby, i Belgia, helt på grensen til Frankrike. Ja, det uttales buljong! Her startet vi med litt god is og kaffe på en liten fortausrestaurant, før vi fant oss et hotell, Relais Godefroy. Et lite, koselig og ganske enkelt familiedrevet hotell. Vi fikk et stort rom med både køyeseng og dobbeltseng, men relativt enkel standard på alt.







Deretter gikk vi til byens store severdighet – borgen fra rundt år 1000. Først brukt av «erkekorstogfareren» Godefroy, senere av en geistlig som kjøpte borgen. Skikkelig middelalderborg som var godt bevart, og vi gikk rund der ganske lenge. Det var riktig mye å se på og riktig mange trapper opp og ned. En god treningsøkt ble det. En liten overraskelse for oss om leste Da Vinci-koden av Dan Brown var at Godefroy er nevnt i boken, om ikke med en viktig rolle.
De hadde til og med ørner, falker og ugler i lenker. Stakkars, de som burde fly fritt. Men – det ga oss jo en mulighet til å se på dem da.


Middagen spiste vi utenfor hotellet på hotellets egen restaurant, langs bredden av elva. Ingen snakket noe annet enn fransk, så her var vi kreative med både kroppsspråk og det lille vi kunne forstå av fransk. Vi fikk oss et godt måltid, det virket som enkel, belgisk bondekost. De fleste andre gjestene virket lokale og de hadde stor moro av oss da vi bestilte.



Frokosten på hotellet var grei. At de har croissanter reddet jo det meste – men det andre var helt greit det også, altså. Det var ikke så mange andre gjester der, bare et annet bord var opptatt. Før vi dro videre herfra kjøpte vi litt belgisk sjokolade fra et Boulangerie, og de var nyyyydelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar